Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'adhesió de les famílies fa que la vaga d’ensenyament tingui una incidència notable

A Moja, el 66% dels infants no han anat a classe i gairebé la meitat a l’escola de Sant Pere
Pocs infants han entrat a l'escola Circell aquest dijous
Pocs infants han entrat a l'escola Circell aquest dijous

dijous 24 octubre 2013

La vaga d’ensenyament convocada aquest dijous ha tingut una rellevant incidència a Olèrdola gràcies a la decisió de les famílies. Els professionals de l’ensenyament que han secundat la vaga i no han anat a treballar han estat minoria en els seus claustres. Però la posició de les famílies de no portar els seus fills a l’escola ha comportat que la vaga acabés sent un notable toc d’atenció que expressa el rebuig de la comunitat educativa d’Olèrdola a la LOMCE i a les retallades.

A l’escola bressol Gotims de Moja, l’adhesió de dues mestres a la vaga ha comportat que s’haguessin d’aplicar els serveis mínims, en compliment del decret de la Generalitat. Núria Baqués, directora de les escoles bressol d’Olèrdola, explicava que havien anat la meitat dels alumnes.A l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta cap mestre ha fet vaga i s’ha notat un lleuger descens d’assistència. Més enllà de la vaga, Núria Baqués assenyala que es repira malestar per les politiques educatives que conté la llei Wert.(àudio)

A l’escola Circell de Moja ha fet vaga el 28% de la plantilla. La xifra d’alumnat que no ha assistit a classe aquest dijous s’ha elevat al 66% dels 303 infants matriculats. Mercè Garcia, directora de l’escola, confirmava aquestes dades i feia notar que en un dia com avui la programació havia quedat alterada.(àudio)

Garcia valora que "com a docents, reconforta constatar com existeix un rebuig ciutadà a la llei Wert". La directora de l’escola Circell també subratlla que hi ha hagut famílies que, tot i compartir els motius de la convocatòria de vaga, no han tingut cap més remei que portar els seus fills al centre.(àudio)

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta no han anat a treballar, secundant la vaga, un terç de la plantilla. La xifra d’alumnes que ha anat a classe han estat de 94 de 177, una mica més de la meitat. Àngels Urgell, directora de l’escola, explicava que en la darrera vaga convocada, el mes de maig, havien estat més els infants que no havien anat a classe.(àudio)

Els mestres comparteixen les raons de la convocatòria de la vaga. En molts casos, els motius econòmics acaben marcant la decisió efectiva d’afegir-se a la protesta.(àudio)

A l’escola Rossend Montané els infants que han fet classe han participat en activitats vinculades amb els continguts de les revindicacions de la vaga. Recordem que es reclama la retirada de la LOMCE, l’aturada de l’aplicació de la LEC i de les retallades i la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana.

Escolta entrevistes de valoració del seguiment de la vaga, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions