L’AE Moja i Pilar Grimau reben el Premi Rossend Montané
dimarts 07 juny 2022
L’Agrupació Esportiva Moja i Pilar Grimau rebien diumenge al migdia, dins de la programació de la 40a Trobada d’Olèrdola, el 28è premi Rossend Montané. Tal i com resumia l’alcalde, Lucas Ramírez, durant l’acte de lliurament són “uns premis que volen reconèixer valors com són la germanor, dedicació, empenta i la tasca feta per Olèrdola”. Per això es busquen premiar persones i entitats que “sense cap altre interès més enllà d’ajudar” fan “un municipi millor”.
52 anys de trajectòria continuada
A l’AE Moja se li reconeix una trajectòria ininterrompuda de 52 anys, plena de fites assolides. L’entitat va ser creada per Franciso Lirón, que en fou el seu primer president; Agustí Torner, Manolo Bolaños, Pere Mitjans, Jaume Casanelles, Jaume Campamà, Antoni Olivé, Joan García, Pere Soler Hill, Ramon Lluch Rovira i Juan de Lamo també formaven part d'aquell grup fundador del club. Després d’uns inicis en què es comptava també amb activitat d’atletisme, bàsquet, tennis i trial, en els anys 90 l'entitat ja es va centrar exclusivament en el món del futbol. L'AE Moja va assolir l’ascens a 3a Territorial la temporada 93-94, a 2a Territorial la temporada 2003-04, a 1a Territorial la temporada 2009-10 i actualment milita a 2a Catalana. Després del FC Vilafranca i juntament amb l’At. Vilafranca, és l’equip de l’Alt Penedès que juga en una categoria superior.
L’alcalde va assenyalar que el premi reconeixia a tots els presidents i persones que han ajudat en totes les juntes que ha tingut el club. En aquests 52 anys han presidit l’entitat, a més de Francisco Lirón, en Jesús Sánchez, Agustí Torné, Pere Mitjans, José Filter; Jaume Pellisa, Pere Prats, Manolo Roldán, José Benítez i Manel Ortiz, que és l’actual president.
En absència de Manel Ortiz i en nom de les juntes que ha tingut el club, recollia el premi una representació de l’entitat. Pere Mitjans, expresident, expressava l’agraïment del club per rebre el premi.(àudio)
Mitjans recordava que el Bar Avinguda que regentava havia estat la seu del club i local de reunió. L’entitat va néixer com a club poliesportiu i després ja va centrar-se només en el futbol.(àudio)
Exemple d'implicació al municipi
A l’hora d’exposar el premi al reconeixement individual, l’alcalde definia a Pilar Grimau com a persona “treballadora, afable, polifacètica i lluitadora” que ha dedicat bona part de la seva vida a treballar per la gent. Nascuda a Castellví de la Marca, de petita va anar a viure a Barcelona sense deixar d’estar en contacte amb Sant Pere Molanta perquè els caps de setmana i els estius visitava la casa dels avis. Va conèixer el seu marit, en Pere, i compartien amb la resta d’amics del poble activitats com les cantades de caramelles, les festes de carnaval, festes majors i els partits del Molanta. Va estar 10 anys com a secretària de l’AMPA, entitat que també va promoure la cavalcada de Reis i el concurs de dibuix de la Trobada. Tota aquesta activitat la compaginava amb la criança dels seus fills, l’Ariadna i l’Oriol, que també s’han contagiat de l’esperit dels seus pares i també participen en entitats. Va ser presidenta de Firamercat i ha estat membre de la junta de la Societat Principal-Unió en dues etapes: com a vocal, del 2005 al 2011; i com a presidenta fins aquest 2022. També ha estat integrant de la colla de geganters de Sant Pere i ha participat al grup de Carnaval.
Pilar Grimau expressava que havia estat per a ella tota una sorpresa rebre el premi i aprofitava l’acte per agrair la feina de les persones que han col·laborat i compartit treball amb ella en aquestes iniciatives ciutadanes.(àudio)
Després d’acumular 24 anys en la primera línia de treball en entitats de Sant Pere Molanta, Grimau explica que fa un “reset” per estar en “mode pausa” durant un temps, per necessitats familiars i laborals. Però no és un comiat, assenyala, sinó un “fins aviat”. Grimau ha volgut agrair la comprensió de la família durant aquests anys i també es mostrava contenta per rebre un premi que porta el nom de Rossend Montané.(àudio)
L’alcalde, Lucas Ramírez, explicava que els premis els decidia el Consell Consultiu de Cultura a partir de les propostes rebudes de les entitats. En el cas de l’AE Moja, Ramírez feia notar que més de 50 anys de vida continuada mereixien aquest reconeixement.(àudio)
Ramírez també considerava que Pilar Grimau era un exemple d’implicació al municipi.(àudio)
L’acte de lliurament tenia lloc al conjunt monumental aquest diumenge al migdia, abans de l’exhibició que van oferir els balls folklòrics del municipi
Escolta les entrevistes a Pere Mitjans, Pilar Grimau i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí
19:23 del 20 de abril de 2025