Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ajornament no impedeix que Moja gaudeixi amb participació de la seva rua de Carnaval

La rua es traslladava a diumenge per l’amenaça de pluja present a Moja dissabte al vespre

dilluns 23 febrer 2015

Els imprevistos no fan aturar les ganes que hi ha a Olèrdola de viure el Carnaval. La Rua de Carnaval de Moja d’aquest 2015 així ho exemplifica. Anunciada per dissabte al vespre, l’amenaça de pluja va fer que el grup de Carnaval decidís ajornar-la per l’endemà diumenge a les 11 del matí. Malgrat el poc marge de temps per anunciar el canvi, els veïns van respondre a la nova convocatòria. Si bé la rua no va comptar amb tanta presència de públic com en l’horari habitual dels darrers anys, el seguiment va ser destacat. Especialment durant el tram inicial del trajecte, en la rambla Catalunya i els carrers Sindicat i Carrerada.RuaMojaOK2.JPG

Un dels membres del grup de Carnaval, Toni Ràfols, reconeixia que havia estat una llàstima no haver pogut fer la rua dissabte al vespre, com era el desig dels organitzadors. Amb tot, subratllava que malgrat els imprevistos, s’ha pogut garantir un any més la celebració d’una Rua de Carnaval a Moja.(àudio)

Una de les conseqüències del canvi d’horari va ser que alguns dels grups que havien anunciat la seva presència a l’activitat no van poder estar presents a la cita de diumenge. Dels grups inicials, en van faltar Univers Penedès, la Ràpita, Guardiola de Font-rubí i Vila’ktiva.(àudio)

La rua la van acabar formant 7 grups amb carrossa(Segur de Calafell; dos dels Monjos amb “En clau de festa” i Cal Playmobil; Sardinyola, Sant Pere Molanta, Sant Jaume i Moja) i 5 comparses(Tots per Un, amb seu a Sant Miquel; 2 de les Cabanyes, Santa Fe i Sardinyola) .

Un dels estímuls de la rua era el de veure al poble “Gel i Foc a Moja”, la premiada carrossa del grup de Carnaval de Moja inspirada en la sèrie televisiva “Juego de Tronos”.  I de poder-ho fer en un format àgil i amb comoditat, sense haver de patir grans esperes ni desplaçar-se. Aquesta característica de les rues d’Olèrdola, comuna a Moja i Sant Pere, era destacada pels grups convidats. Així ho expressava una de les components del grup de Sardinyola, la Montse Rovira.(àudio)

Entre el grup de Carnaval de Moja hi predominava una satisfacció propera a l’eufòria després dels nombrosos reconeixements obtinguts durant els tres caps de setmana de rues. Volen destacar per sobre de tot la receptivitat del públic, però tampoc obliden que han estat un dels grups més premiats en les rues del Penedès. Recordem que van ser primers a Calafell, segons a Cunit i també segons en la rua de Carnaval de Vilafranca de divendres. Per acabar el Carnaval amb el millor regust de boca, aquest diumenge a la tarda obtenien el primer premi de la rua de Santa Fe.

Escolta l'entrevista a Toni Ràfols, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions