Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acorda per unanimitat la compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta

L’acord de compra amb la Parròquia resol una reivindicació històrica del municipi

dimecres 18 novembre 2020

 

En la sessió extraordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada aquest dimarts al vespre, es van adoptar altres acords rellevants més enllà de l’aprovació dels pressupostos pel 2021. Per unanimitat es va aprovar un conveni d’expropiació forçosa de mutu acord amb la parròquia de Sant Pere Molanta, que comporta la compra per part de l’Ajuntament d’Olèrdola dels terrenys del camp de futbol. A més dels terrenys del camp esportiu, també s’adquireix una vinya annexa per a la futura ampliació de la instal·lació i la zona d’accés i aparcament. Comptant els tres terrenys, l’Ajuntament passa a adquirir prop de 14.000 metres quadrats, per un import total de 126.000 €, segons es recull en l’expedient aprovat en el ple d’aquest dimarts.

Durant el ple, l’alcalde, Lucas Ramírez, recordava que el maig de 2019 ja s’havia arribat a un acord amb la parròquia per un preu de compra que era “raonable”. L’alcalde apuntava que la compra de terrenys era una reivindicació llargament perseguida i subratllava la voluntat de l’Ajuntament de donar un ús públic a la zona. (àudio)

La regidora no adscrita, Marta Mestre, indicava que s’assolia un fet perseguit, de mutu acord, i després que s’anunciés la compra al maig de 2019.

Des del PSC-Units, Joan López va voler felicitar a tots els implicats que havien permès resoldre una necessitat del municipi.(àudio)

Mari Carme Villanueva, de Junts per Olèrdola, destacava que “el poble de Sant Pere fa anys que es mereix la compra”, però apuntava que si s’havia trigat tant era perquè la primera proposta de compra feta per l’Ajuntament era “irrisòria”. També feia notar que l’acord arribava un any i mig després d’anunciar-se.(àudio)

L’alcalde va voler precisar que “es va dir que s’havia arribat a l’acord. No que s’havia comprat el camp de futbol”.

Des d’ERC es van tenir paraules de reconeixement per la gran feina dels tècnics, després de moltes reunions en un procediment llarg que va comportar esmenar l’aprovació inicial d’una modificació del POUM.(àudio)

El regidor d’esports de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, ha fet notar que la compra és   “una reclamació històrica del poble de Sant Pere Molanta” i compta amb el suport veïnal. Sadurní ha recordat que des de que es va fundar el club del "Molanta", el 1964, l' església havia cedit gratuïtament els terrenys per l' ús esportiu, a petició d' uns veïns del poble ,que van treballar en els terrenys per adequar-hi un camp de futbol.

Sadurní , en nom de l’Ajuntament, vol fer un agraïment públic a l' església per aquesta cessió “que ha permès la pràctica del futbol al poble i la convivència de la joventut”. El regidor d’esports també ha agraït l’acord al que s’ha arribat i ha avançat que amb el pas dels terrenys a titularitat municipal “es vol augmentar els usos del camp de futbol a altres clubs del municipi i també per a les escoles”

Document Actions