Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova per unanimitat el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible d’Olèrdola

Recull accions per a una gestió energètica eficient i respectuosa amb el medi ambient
El ple va rebutjar al·legacions presentades en l'àmbit de la gestió del personal
El ple va rebutjar al·legacions presentades en l'àmbit de la gestió del personal

dimarts 19 febrer 2013

L’aprovació per unanimitat del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible va ser un dels acords destacats de la sessió extraordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada aquest dilluns a la tarda. El regidor de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, explicava que aquest pla ha comptat amb el suport de la Diputació a l’hora de dissenyar la programació de mesures pel foment de l’energia sostenible al municipi. El precedent immediat va ser l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte d’Alcaldes, el setembre de 2011, que establia el compromís de reduir les emissions de CO2 al territori en més del 20% per a l’any 2020. L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, posava l’accent en què les mesures del pla han de permetre estalvis de consums i una gestió més respectuosa amb el medi ambient.(àudio)

Un altre dels acords presos per unanimitat va ser la modificació del pressupost. Per valor de 14.000 euros, s’habilita una partida per completar la instal·lació de material de telefonia que ha de permetre, a través de la xarxa d’antenes de l’Ajuntament , millorar el servei d’accés a internet i de telefonia al municipi. Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, explicava que estan a favor de tot el que suposi una millora al municipi però es queixava de la falta d’informació i del fet que aquesta inversió no s’hagués contemplat en el pressupost inicial d’aquest 2013, aprovat el passat 28 de desembre.(àudio)

Bona part del debat del ple es va centrar en qüestions relacionades amb la gestió del personal de l’Ajuntament. Amb el vot en contra de CiU, es va desestimar l’al·legació que presentava UGT a l’aprovació inicial del pressupost. Artur Santacana, regidor d’hisenda,  indicava que no es complien cap dels supòsits per al·legar el pressupost, mentre que  CiU es queixava d’haver tingut només un dia hàbil des de la convocatòria del ple per a il·lustrar-se del procediment.

La desestimació d’altres dues al·legacions, presentades per UGT i un treballador de l’Ajuntament, va permetre l’aprovació de la plantilla i de la relació de llocs de treball per 2013. CiU hi va votar en contra considerant que, tal i com li han manifestat els representants dels treballadors, no s’havia complert el requisit legal de negociar.(àudio)

Artur Santacana va exposar que es va aixecar acta d’una reunió mantinguda amb els representants dels treballadors el passat 20 de desembre, exposant des del govern la proposta de plantilla que s’incorporava al pressupost, indicant l’amortització d’ una plaça de delineant-inspector i l’adequació de les tasques de monitor-conserge. El govern entén que es va informar en temps suficient, però des de CiU s’assenyala que de l’acta no es desprèn que hi hagi hagut cap negociació.

L’alcalde, Josep Tort,  va explicar que per negociar cal que l’altra part presenti propostes i això, assegura, no va passar.(àudio)

El ple d’aquest dilluns també va decidir la distribució de l’assignació que rep el municipi del Fons de Cooperació Local de Catalunya per a la prestació de serveis supramunicipals. Un 10% del fons, 478 euros, es destinen al Consell Comarcal i el 90% restant, 4.305 euros, van a favor de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

El ple també va donar compte de l’informe trimestral de tresoreria que certifica que les factures les paga l’Ajuntament amb un termini de 18 dies de promig.

Escolta l'entrevista feta a Josep Maria Sánchez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista feta a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions