Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova una modificació de pressupost de 2M d’euros que inclou 1’7M per a inversions

L’Ajuntament d’Olèrdola deixa de tenir deute després de l’amortització anticipada de crèdit aprovada

dimecres 29 març 2017

En sessió ordinària de ple celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una modificació de pressupost de més de 2 milions d’euros. La modificació inclou prop d’1’7 milions per a inversions, així com destinar 357.000 euros a la cancel·lació anticipada de crèdit. Amb l’amortització, l’Ajuntament deixa de tenir deute i això li permet tenir més marge de maniobra per aplicar els romanents de tresoreria i poder invertir en partides com serveis socials, tal i com va destacar el regidor d’Hisenda, Xavier Serramià.

La modificació es finança amb el romanent de tresoreria de l’any 2016, que es tancava amb 3.451.000 euros per a despeses generals. Serramià va detallar que el romanent de tresoreria s’explica pels majors ingressos (885.000 euros)  i per despeses previstes que no s’han gastat(805.000 € més), que inclourien estalvis en serveis per valor de 250.000 euros o 200.000 euros en inversions  no realitzades. Serramià va fer notar que dins del romanent hi havia partides ja compromeses com els més de 350.000 € en despeses autoritzades per a inversions, pagaments pressupostats, així com una important partida de fiances,  per valor de 482.000 €.

Entre les inversions que es financen amb la modificació s’inclouen 177.000€ per a la Torre de Moja, 550.000 per al cobriment de la pista de l’escola de Sant Pere Molanta , 90.000 per a l’adquisició dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta o 99.000 euros per a senyalització.  L’actual consultori de Moja s’adequarà amb una inversió de 30.000€.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, assenyalava que la modificació permet acabar de completar projectes iniciats, en alguns casos ja adjudicats, que es preveuen enllestir en els propers mesos. (àudio)

El grup municipal d’ERC valorava que el romanent de tresoreria s’explica perquè “les partides no s’executen” i  va exposar que hi ha partides que “els hi sonen de l’any passat”, com les de senyalitzacions, la torre de Moja,  l’aparcament de davant de l’escola de Moja o la rehabilitació de l’edifici de Correus . També qualificaven com a incongruent que s’instal.lés un punt de càrrega per a vehicles elèctrics però que no s’hagués bonificat als vehicles d’aquest tipus. Fina Mascaró, portaveu del grup municipal d’ERC, subratllava que moltes de les inversions s’arrosseguen d’altres anys.(àudio)

El grup d’ERC  s’abstenia en la modificació i valorava de manera positiva que s’incorporés una partida de 10.000 euros per a serveis socials.

El grup del PDeCat va votar en contra perquè  entenia que en la modificació hi faltaven partides necessàries, mentre que altres eren “excessives”.  Josep Sánchez, portaveu del PDeCAT considerava que calia contemplar el nou ambulatori,  preveure millores en places i carrers i ampliar  voreres. En canvi valorava com a “desorbitat”  dedicar 99.000 €per a senyalitzacions i 550.000 per al cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere.(àudio)

El PDeCAT també va voler subratllar que  “falta manteniment i gespa” al camp de futbol de Sant Miquel, que no hi ha piscina municipal oberta a l’estiu i que la modificació també podria garantir increments de subvencions per a  les entitats o bé la compra de llibres de text pels escolars del municipi.

El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, posava l’accent en què existien projectes ja aprovats i adjudicats, que només tenien pendent per a executar-se l’habilitació de la partida econòmica  per aquest 2017. El regidor portaveu del  govern, Xavi Serramià, indicava que hi havia inversions que depenien de tercers, no només de l’Ajuntament. Per a il.lustrar-ho va recordar que per a cobrir la pista cal que el Departament aprovi la cessió, el circuit de running de la Muntanyeta depèn d’un Pla Especial d’aquest espai que elabora la Diputació i per la compra dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta cal l’acord amb el propietari, el Bisbat.

Després que Salut rebutgés l’oferiment municipal de signar un conveni de col·laboració per a construir el nou consultori de Moja, “perquè la llei estatal ho impedeix”, ERC va formalitzar en el ple la proposta de consultar als veïns si estarien disposats a que es construís l’equipament amb diners de l’Ajuntament . Des d’ApO es va destacar que” no assumirien responsabilitats que no els hi pertocaven”.

En relació a la demanda de més serveis socials, ApO  posava l’accent en què es cobreixen les necessitats del municipi d’acord amb els criteris de serveis socials.  El govern va aprofitar el debat per anunciar que es convocaria un procés de participació ciutadana per a decidir com ordenar la zona del camp de futbol d’El Bosquet de Sant Miquel, optant entre tres propostes.

En propers serveis informatius tractarem  altres acords rellevants presos en la sessió de ple d’aquest dimarts de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Pots escoltar el ple clicant aquí(1) i aquí(2)

Pots escoltar les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola als grups municipals: ERC, PDeCAT i ApO

Document Actions