Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament assegura que calia canviar la gestió de les llars d’infants per evitar tancar-les

Xavier Serramià destaca que aquest és un servei essencial i per això calia garantir la seva viabilitat
Pati de l'escola bressol El Pàmpol
Pati de l'escola bressol El Pàmpol

dimecres 19 setembre 2012

El regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, ha refermat que el canvi de model de gestió de les llars d’infants municipals era necessari per a garantir el manteniment del servei.

L’’externalització de la gestió de les llars d’infants, ara assumida per una empresa especialitzada, és una de les novetats d’aquest inici de curs escolar a Olèrdola. El regidor d’ensenyament ha subratllat que les llars d’infants segueixen sent de titularitat municipal i allò essencial pel seu funcionament continua decidint-lo l’Ajuntament, com ara el preu de les matrícules, la quantitat d’aules i el número de personal, d’acord amb les ràtios de la Generalitat. El canvi resideix, tal i com indica Serramià, en la gestió del “dia a dia”.(àudio)

Serramià recordava que en l’actual context de retallades, i amb l’amenaça que prové de l’estat de tancar els serveis deficitaris “no obligatoris” dels Ajuntament, Serramià recordava que aquest curs slguns ajuntaments ja han tancat llars d’infants o han hagut de pujar substancialment les quotes. Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es resumeix que el canvi busca assegurar la viabilitat de les escoles, així com millorar aspectes pedagògics aprofitant les possibilitats que ofereix la gestió d’una empresa especialitzada. Per Serramià, mantenir les escoles amb el model anterior “era sentenciar-les al tancament” ( àudio)

L’Ajuntament constata que per la Generalitat l’etapa educativa dels 0 a 3 anys no és una prioritat, com així ho indica que en dos anys s’ha passat dels 1.800 euros finançats per plaça i any, als 875 actuals. Serramià recordava també aquest propòsit que té l’estat de limitar als ajuntaments la prestació de serveis, per afegir que per l’Ajuntament d’Olèrdola les escoles bressol són un servei essencial. Per això calia replantejar la seva viabilitat, partint des del punt de vista pedagògic del projecte curricular elaborat el curs passat(àudio)

Serramià indicava que sovint costa entendre els canvis, però en aquest cas s’ha mostrat convençut que el temps acabarà donant la raó a l'Ajuntament.

Document Actions