Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament avalua l’impacte que tindrà en les finances municipals deixar d’ingressar l’impost de la plusvàlua

El portaveu del govern, Jordi Catasús, destaca que es mantindran els grans projectes pel 2022 i s’implantarà el “porta a porta” a tot el municipi
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal

dijous 04 novembre 2021

El govern municipal d’Olèrdola, com el conjunt d’ajuntaments, reconeix que la sentència del Tribunal Constitucional que declara nul el sistema de càlcul de l’impost de plusvàlua municipal suposa “un bon cop de pal” per les finances municipals. En aquests termes ho ha expressat Jordi Catasús, portaveu del govern municipal, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Ara el govern està estudiant l’abast de la sentència i com pot afectar al municipi. Una de les primeres conseqüències ha estat que el govern ha procedit a revisar la proposta de pressupostos que es preparava per a l’exercici de 2022.(àudio)

En data encara per determinar, el govern preveu que el pressupost de l’any que ve es pugui aprovar inicialment en sessió de ple durant aquest mes de novembre. L’Ajuntament també està atent al pronunciament de les entitats municipalistes, tenint en compte l’anunci del mateix govern de l’Estat que ha assegurat que s’està treballant en una norma “substitutòria” que donarà als ajuntaments “seguretat jurídica”.

“Porta a porta” sense increment de la taxa

La possible disminució d’ingressos per deixar de rebre l’impost de la plusvàlua no afectarà els grans projectes que preveu donar continuïtat i impulsar el govern municipal en els pressupostos de 2022. De manera especial, Catasús recordava que durant l’any que ve s’implantarà el sistema de recollida “porta a porta” a tot el municipi.(àudio)

Tal i com ja havia anunciat l’alcalde, el portaveu del govern de l’Ajuntament d’Olèrdola també subratllava que durant el 2022 no s’incrementaria la taxa de recollida d’escombraries. (àudio)

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions