Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament canviarà la seva gestió interna per a millorar en eficiència

El canvi es basa en passar a fer la gestió documental des d’eines informàtiques

dilluns 08 febrer 2016

A partir d’octubre, la nova llei de procediment  administratiu obligarà a totes les  administracions a tramitar tots els expedients des de procediments electrònics. Aprofitant aquesta modificació legislativa, l’Ajuntament d’Olèrdola s’està preparant per a canviar el sistema de gestió interna i adequar la manera de treballar de l’Ajuntament a aquest nou context de preeminència de les noves tecnologies. Deixar de treballar amb els expedients en paper i passar a fer la gestió documental des d’eines informàtiques és un dels principis d’aquest nou sistema de gestió interna. Porta per nom e-SET i l’Ajuntament d’Olèrdola és una de les administracions pioneres a Catalunya en aplicar-lo, gràcies al suport que presta el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya(AOC).

L'e-SET és un nou servei de l'AOC que combina el desplegament d'un sistema de treball i de gestió comú, -estàndard i optimitzat per ajuntaments petits-, amb un conjunt de solucions d'administració electrònica , per a desplegar un model comú d'administració electrònica i de gestió òptim per ajuntaments de fins a 5.000 h.

L'objectiu del Servei e-SET és disposar d'un model d'administració electrònica que vagi més enllà de la utilització singular dels aplicatius produïts per l'AOC, i asseguri que les administracions locals de petit format, puguin compartir un sistema de treball que els permeti sumar recursos, minorar costos, i enfortir les seves xarxes de col·laboració, conjuntament amb un millor servei a la ciutadania.

Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola encarregat de seguir l’aplicació de l’e-SET, resumia que la voluntat és la d’adequar l’Ajuntament a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies.(àudio)

L’aplicació de l’e-SET suposa pels treballadors municipals, especialment els que intervenen  en l’elaboració d’expedients, un calendari d’una desena de sessions formatives fins a principis de maig. El primer contacte va ser el mes de desembre i des del Consorci s'ofereix seguiment individualitzat d’aquest canvi de gestió. Salvi Vendrell posa l’accent en què després d’experiències en ajuntaments d’un miler d’habitants, Olèrdola és fins ara l’Ajuntament català amb més habitants on s’implementa el nou sistema e-SET .(àudio)

La nova llei de procediment administratiu comporta canvis culturals que han de suposar variar sistemes d’organització des de les administracions per a fer-les més eficients i transparents.(àudio)

El portaveu del govern municipal i regidor de TIC, Xavier Serramià, resumia que un dels objectius de la nova organització interna de l’Ajuntament és “que totes les instàncies es responguin en un termini màxim d’un mes”.

A partir d’octubre, per la nova llei, totes els empreses estaran obligades a relacionar-se telemàticament amb les administracions.

El servei de "Ràdio a la carta" està temporalment fora de servei

Document Actions