Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convoca aquest dissabte una xerrada sobre obligacions fiscals de les entitats

A les 11 del matí, al Local de Sant Miquel, s’exposaran canvis com els introduïts en l’Impost de Societats
La xerrada es farà al local Rossend Montané de Sant Miquel
La xerrada es farà al local Rossend Montané de Sant Miquel

divendres 13 febrer 2015

Els recents canvis en la normativa fiscal introduïts pel govern de l’Estat han generat inquietud entre les entitats. Amb el propòsit d’oferir de forma rigorosa i detallada tota la informació d’aquestes modificacions, l’Ajuntament d’Olèrdola ha convocat per aquest dissabte una xerrada sobre les obligacions fiscals de les entitats sense ànim de lucre. La sessió formativa s’ha programat a les 11 del matí, al local social Rossend Montané de Sant Miquel. Serà conduïda per l’especialista Roger Santiago, de Gestió FASS, i està adreçada a totes les entitats del municipi.

Un dels canvis que més interrogants provoquen és el relatiu a l’Impost de Societats. Fins ara, les entitats amb un moviment econòmic inferior als 100.000 euros anuals estaven exemptes de pagar l’impost. A data d’1 de gener, aquest criteri canvia i ara les entitats estarien obligades a presentar aquest impost, tal i com recordava la tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, Miriam Mulinari.(àudio)

En el Senat, el ministre Montoro assegurava que les entitats petites seguirien exemptes de presentar l’Impost de Societats. Mulinari explica que cal ser prudents i recordava que, a dia d’avui, la modificació de la llei de règim fiscal segueix vigent en els termes aprovats a partir de l’1 de gener.(àudio)

L’Ajuntament ha detectat malestar entre les entitats per aquestes modificacions, però també ha constatat les ganes que tenen les associacions de fer les coses bé. Des de l’Ajuntament, amb xerrades com les d’aquest dissabte, es busca recolzar a les entitats per a que puguin tenir una correcta gestió dels seus recursos.(àudio)

A més dels canvis en l’impost de societats, altres modificacions normatives recents que afecten a les entitats són la obligació de presentar a Hisenda anualment un model de declaració anual d’operacions a terceres persones. La llei de transparència també obliga a les entitats que reben subvencions públiques a publicar-ho en les seves pàgines web.

La xerrada d’aquest dissabte està oberta a totes les entitats i als seus socis, sense distincions de si son o no membres de les seves respectives juntes directives. La sessió preveu tenir una durada d’unes 2 hores.

Escolta l'entrevista a Miriam Mulinari, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions