Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament convoca un procés de participació per triar el nom de la nova plaça de Sant Pere

Del 7 al 23 de novembre es podran fer les propostes de noms i votar-les del 25 de novembre al 5 de desembre

dimecres 28 setembre 2016

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories del ple d’aquest dilluns, el regidor de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, donava a conèixer que ja s’havia aprovat el reglament del procés de participació convocat per l’Ajuntament per a decidir el nom de la nova plaça del carrer Llevant de Sant Pere Molanta. Tot i que es preveuen mecanismes per a que la participació es pugui exercir també de forma presencial, el procés de participació està concebut per a dur-lo a terme a través de mitjans telemàtics  aprofitant les possibilitats que ofereix internet. El reglament estableix que hi poden participar els majors de 18 anys de Sant Pere Molanta i s’han fixat dues fases. En una primera fase, del 7 al 23 de novembre, es podran fer les propostes de noms a través d’un espai que s’habilitarà en l’apartat de participació ciutadana del portal de transparència de l’Ajuntament. En la segona fase, del 25  de novembre al 5 de desembre, es podrà escollir entre les 10 propostes que, com a màxim, seran finalistes. Xavier Serramià posava l’accent durant el ple en què es tractava del primer procés de participació convocat a Olèrdola que es fa via telemàtica.(àudio)

En funció de la valoració dels resultats, l’Ajuntament preveu ampliar l’experiència  i adaptar el format per a altres processos de participació que es puguin convocar. (àudio)

L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyalava que en un futur els processos de participació es podrien convocar per a decidir altres àmbits de competència municipal, com  el destí d’algunes inversions.(àudio)

Després d’una primera fase divulgativa, el tret de sortida del procés serà el 4 de novembre,  amb una xerrada informativa convocada a les 8 del vespre a Sant Pere Molanta per a explicar  el projecte d’urbanització de la plaça i el funcionament del procés de participació. Per a qui no disposi de connexió a internet o desitgi rebre assistència per a exercir la participació, s’han convocat participacions presencials les tardes de dimarts 8 i 15 de novembre, durant la fase de debat ciutadà per a proposar noms; així com  dues tardes més( el divendres 25 de novembre i dimarts 29 de novembre)  durant la fase d’acció participativa per a triar entre els noms finalistes. A banda d’aquestes convocatòries per les tardes, fixades al Centre Cívic Gatzara, també es podrà rebre assistència durant els matins a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Document Actions