Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament actualitza el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per emergències d’incendis forestals

El Pla organitza els recursos que s’activarien des del municipi per a fer front a una emergència
Moment de la sessió de revisió, aquest dimecres
Moment de la sessió de revisió, aquest dimecres

dijous 11 juliol 2013

Aquest dimecres al matí a l’Ajuntament d’Olèrdola, un tècnic especialista contractat per la Diputació de Barcelona ha coordinat una sessió dedicada a la revisió i actualització del Pla d’Actuació Municipal(PAM) d’Olèrdola per emergències d’incendis forestals.

La sessió va comptar amb la participació de treballadors de l’Ajuntament i de regidors que, en cas d’activar-se el PAM, haurien de coordinar la seva tasca per a gestionar una situació d’emergència al municipi per incendi forestal. Albert Martín, el tècnic que ha conduït la sessió, explicava que aquestes trobades s’aprofiten per actualitzar dades i repassar el protocol d’actuació a fer des del municipi davant l’emergència.(àudio)

Són pocs els casos d’incendi forestal en els que cal activar el PAM. La majoria d’incendis són controlats en poc temps i és suficient amb l’actuació dels bombers. El Pla s’activaria en supòsits excepcionals, com el de trobar-se davant d’ un incendi que no es controla, comptar amb pocs efectius professionals per la coincidència amb altres emergències o bé detectar l’inici de foc en unes condicions meteorològiques de risc extrem. Martín resumeix que el PAM recull l’organització dels mitjans que té el municipi per afrontar l’emergència.(àudio)

Actualment en el conjunt del país hi ha un risc baix d’incendi forestal. Amb tot, Albert Martín advertia que la situació pot canviar en qüestió d’hores.(àudio)

El PAM el dirigeix l’alcalde i preveu la posada en funcionament de grups de voluntaris, d’ordre i de seguretat, així com de logística i comunicacions.

Escolta l'entrevista a Albert Martín, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions