Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola adquireix 5 dispositius de primers auxilis contra l’ennuegament

Els ha cedit a les dues escoles de primària i als 3 casals d’avis del municipi
Aquest dimecres es feia una sessió de formació a l'ajuntament
Aquest dimecres es feia una sessió de formació a l'ajuntament

dijous 21 març 2019

 

L’Ajuntament d’Olèrdola ha adquirit 5 dispositius de primers auxilis contra l’ennuegament i els ha cedit a les dues escoles de primària i als 3 Casals d’avis del municipi. Aquests aparells es  denominen Dechockers i funcionen com una xeringa. Té incorporat una mascareta que cobreix  boca i nas; i s’extreu per succió el cos que quedi travessat a la gola o vies respiratòries de la persona que s’està ennuegant.

Aquest dimecres al matí l’empresa subministradora  ha realitzat a l’ajuntament una sessió de formació a membres dels equips directius de les escoles i de les juntes dels casals d’avis.

Sònia Alonso, conductora del taller, subratlla que aquests aparells són fàcils d’utilitzar i efectius.(àudio)

Les situacions d’ennuegament es resolen de manera habitual sense complicacions, però en alguns casos poden revestir gravetat, especialment en infants i gent gran. Per això instruments com el dechokers poden ser molt útils per a evitar conseqüències de gravetat, tal i com indica Alonso.(àudio)

L’aparell està pensat  com a una primera intervenció abans no arribin els equips mèdics i també els poden adquirir de manera individual els particulars.(àudio)

Fins ara són pocs els ajuntaments que han donat el pas d’adquirir aquests dispositius, però s’estima que cada vegada seran més les administracions que optaran per tenir en espais públics aquests aparells per la seva efectivitat i fàcil ús.

Escolta l'entrevista a Sònia Alonso, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions