Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola agreix les donacions de materials per a ús sanitari que fan empreses del municipi a l’Hospital Alt Penedès

L’alcalde, Lucas Ramírez, destaca la positiva resposta de les empreses i la seva predisposició

dimarts 24 març 2020

 

La forta presència d’activitat empresarial és una de les característiques que defineixen el municipi d'Olèrdola. Les empreses de més volum estan concentrades als polígons de Sant Pere Molanta i del Clot de Moja. I la situació d’excepcionalitat que es viu per la crisi sanitària provocada pel coronavirus ha activat la solidaritat d’aquest teixit empresarial implantat al municipi, en forma de donacions de materials per a ús sanitari. A través de crides llençades pel Consorci Sanitari Penedès-Garraf i per la Federació Empresarial del Gran Penedès, empreses del municipi estan fent donació de materials necessaris per a l’activitat de l’Hospital Alt Penedès, que gestiona el Consorci.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha participat activament en la crida a les empreses per a que donessin material i de manera directa, a través de trucades a les empreses, ha pogut comprovar la seva receptivitat i disposició a  aportar material.(àudio)

Ramírez ha posat en valor que en aquests dies es constata “la unió de la societat” per a fer front a l’objectiu comú de vèncer el coronavirus. Després de les primeres gestions realitzades des del municipi, el Consorci Sanitari ha procedit a seguir la tasca de recerca d’aquest suport entre les empreses. Entre el material cedit per empreses d’Olèrdola s’hi troben mascaretes, guants i bates.(àudio)

En un altre ordre de coses, Ramírez valora que el confinament total podria ser “ la mesura ideal” però per aplicar-ho s’han de tenir en compte les seves repercussions perquè “darrere les mesures hi ha una responsabilitat”.  Ramírez ha fet notar que s’ ha de mantenir l’activitat econòmica per cobrir especialment les necessitats bàsiques, garantint-se totes les mesures de protecció per evitar la propagació del coronavirus. En clau local, assenyala que una suspensió de contractes un Ajuntament com el d’Olèrdola no la podria fer “així com així” i podria tenir repercussions que pel municipi no serien assumibles. Per l’alcalde d’Olèrdola, l’Estat ha fet les mesures correctes amb les dades i informació de que disposava.(àudio)

L’alcalde també ha volgut fer un agraïment públic pel comportament cívic de la ciutadania d’Olèrdola perquè, llevat d’algun cas aïllat, s’està respectant la mesura de confinament .

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions