Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola aixeca la suspensió d’obres privades al municipi

Les obres es podran realitzar sempre que s’acrediti el compliment de les mesures de seguretat i es garanteixi prevenció i protecció contra el COVID-19

dijous 30 abril 2020

 

A través d’un decret d’Alcaldia, aprovat aquest dimecres, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aixecat la suspensió d’obres privades al municipi. La prohibició estava vigent des del passat 14 de març, en aplicació al municipi de les mesures excepcionals derivades de l’estat d’alarma decretat per evitar la propagació del COVID-19.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, inscriu aquest aixecament de la suspensió d’obres dins de les mesures que s’adopten per adaptar la normativa a la nova situació,  suavitzant algunes de les restriccions vigents fins  ara.(àudio)

En el decret s’assenyala que s’aixeca “la recomanació acordada per Decret de l’Alcaldia número 150/2020, relativa a la suspensió de totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública”. Aquestes obres podran executar-se “sempre i quan” es garanteixi el compliment de les mesures de seguretat  que els hi siguin d’aplicació.

També poden executar-se els treballs i les obres puntuals que es portin a terme en els immobles per a fer reparacions urgents d’instal·lacions i averies, així com tasques de vigilància.

L’aixecament de las suspensió d’obres també permetrà que es realitzin dues actuacions promogudes per l’Ajuntament. D’una banda, el soterrament d’instal·lacions a la plaça Tedèum de Moja; i per altra, el soterrament d’instal·lacions que marca el tret de sortida a les obres del camí de vianants que ha d’unir el barri de Ferran amb Sant Pere Molanta. L’alcalde també apunta que la suspensió havia afectat a poques obres privades que s’havien iniciat.(àudio)

En el decret, igualment, també s’explicita l’aixecament de la prohibició d’ocupació del domini públic per obres, instal•lacions i construccions en execució en el terme municipal d’Olèrdola sempre i quan es garanteixi el compliment de les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en matèria de prevenció i protecció contra el COVID-19, com els requeriments imposats pel Reial decret 463/2020, que resultin d’aplicació, i tota aquella normativa en matèria de salut laboral que garanteixi que no existeix risc de contagi per COVID-19 per persones no relacionades amb dita activitat.

Com a mesura excepcional,  i durant la vigència de l’estat d’alarma declarat, per l’exercici de qualsevol activitat que es desenvolupi a la via pública, relacionada amb l’execució d’obres, instal·lacions i construccions, els interessats hauran d’acreditar el compliment de les mesures de seguretat i en matèria de prevenció i  protecció contra el COVID-19 mitjançant certificat i declaració responsable.

Consulta el decret clicant aquí

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions