Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola amplia el termini de pagament en els principals impostos i taxes

El calendari fiscal d’aquest 2020 s’ha reorganitzat amb la voluntat d’ajudar a les famílies i empreses del municipi

dimecres 15 abril 2020

 

Tal i com la setmana passada havia anunciat l’alcalde, Lucas Ramírez, l’Ajuntament d’Olèrdola ha decidit ampliar el termini de pagament en els principals impostos i taxes. La reorganització del calendari fiscal d’aquest 2020 ha estat aprovada aquest dimarts a través d’un decret d’Alcaldia i ha estat consensuada entre els quatre grups municipals que formen part de l’Ajuntament, en una mesura que té la voluntat d’ajudar a les famílies i empreses del municipi a fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19. L’alcalde posa l’accent en la necessitat d’adaptar la pressió fiscal a la situació actual de l’economia.(àudio)

Entre les mesures incloses en aquesta reorganització del calendari fiscal, Ramírez assenyala que el termini de pagament de l’IBI s’amplia dos mesos per aquells contribuents que no tinguin domiciliat el rebut. L’ajornament passa a ser de tres mesos en el cas que el rebut de l’IBI es tingui domiciliat en dues fraccions.(àudio)

Aquestes són les novetats:

Impostos:

- Ampliació del termini de pagament de l’ Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) passant a ser la nova data de finalització del termini per al pagament en període voluntari el 2 de juny de 2020.

- Ampliació del termini per al pagament de l’ Impost sobre Béns Immobles (IBI) per aquells contribuents que no tinguin domiciliació bancària. El nou termini per al pagament en període voluntari és el dia 1 de setembre de 2020.

- Modificació dels terminis per al pagament de l’ Impost sobre Béns Immobles (IBI) per aquells contribuents que, al tenir els rebuts domiciliats es cobraran en dues fraccions, la primera pel 50% de l’ import es cobrarà el dia 3 d’ agost i el 50% restant el dia 1 de desembre de 2020.

Taxes:

- Aquells contribuents que no tinguin domiciliada la taxa de recollida de residus domèstics, el període per al pagament de la taxa s’ amplia en un mes més, és a dir, es podrà pagar del dia 2 de juny a l’ 1 de setembre de 2020.

- Per aquells contribuents que tenen domiciliada la taxa de recollida de residus domèstics es cobrarà, com sempre, en dues fraccions a raó del 50% cadascuna. El primer rebut es cobrarà el dia 1 de juliol de 2020 i el segon el 2 de novembre de 2020 (el segon termini no es modifica).

La taxa de recollida de residus comercials es modifica de manera que fins al mes de setembre no es cobrarà cap import per aquest concepte:

- Els comerços que no tenen domiciliació bancària el període per al pagament de la taxa dins de termini és del dia 4 de maig al dia 1 de setembre de 2020.

 - Els comerços que tenen domiciliats els rebuts, es cobraran, com cada any, en quatre fraccions a raó del 25% cadascuna durant l’últim quadrimestre de l’any ( 1 de setembre, 1 d’ octubre, 2 de novembre i 1 de desembre de 2020).

 Pel que fa als impostos, taxes i preu públics no modificats en aquest acord, continuen vigents les dates dels terminis aprovats anteriorment.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions