Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola aplica mesures de racionalització de la despesa en l’enllumenat públic

L’alcalde assenyala que les mesures d’estalvi permeten no apujar impostos com l’IBI

dijous 04 juliol 2013

L’Ajuntament d’Olèrdola ha començat a posar en pràctica mesures d’estalvi energètic que comporten reduir el nombre de fanals que es mantenen encesos a la via pública. Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, explicava que es busca estalviar consums per beneficiar a tots els veïns amb mesures com la reducció aplicada en l’impost de l’IBI, que aquest 2013 s’ha rebaixat un 4%. L’alcalde explicava que la mesura encara no és definitiva en la seva aplicació final perquè resta pendent un estudi que indiqui si s’està dins de la normativa que regula la lluminositat a la via pública. Tort resumia que, com a criteri general, “s’apaga un de cada dos fanals”.(àudio)

Amb mesures coma aquestes de racionalització es persegueix reduir la quantitat de la factura que l’Ajuntament paga per subministraments i això reverteix en tothom perquè s’aconsegueix no apujar impostos.(àudio)

Tot i el criteri general, en nuclis del municipi com les urbanitzacions no es pot apagar un de cada dos fanals per la major distància que hi ha entre els punts de llum.(àudio)

Anteriorment l’Ajuntament ja va fer inversions per a introduir reductors que permeten adaptar la intensitat de la llum dels fanals en funció de les necessitats. Josep Tort recordava que inversions per procurar estalvis s’han aplicat també els darrers anys al municipi en altres serveis com en el de subministrament d’aigua, mirant de reparar fuites. L’alcalde recordava que les tarifes de la llum pugen i,a més, cal afegir-hi l’increment que ha suposat l’augment de l’IVA. Per això subratllava aquesta necessitat d’implementar mesures que comportin aquesta racionalització de la despesa per estalviar.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions