Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova la licitació de la concessió d’ús privatiu de la zona esportiva de Daltmar

Inclou pistes, piscina i servei de bar i l’adjudicatari haurà d’invertir 90.000 € en el primer dels 20 anys de concessió

dijous 30 març 2017

En la sessió ordinària de ple celebrada aquest dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar la licitació de la concessió d’ús privatiu de la zona esportiva de Daltmar, incloent les pistes, la piscina i el servei de bar d’aquesta zona d’equipaments del municipi. La licitació va ser aprovada amb els vots favorables d’ApO i ERC i el posicionament contrari del PDeCAT.

Tal i com resumia el regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, s’ha volgut donar “un replantejament de la concessió”  després de que els dos models de concessió fets fins ara no haguessin anat bé. En la licitació aprovada s’estableix una concessió llarga, a 20 anys, prorrogable després anualment fins als 25. En el primer any de concessió, l’adjudicatari haurà de garantir una inversió de 90.000 euros.

El propòsit és el de donar un impuls i dinamitzar aquesta zona esportiva de Daltmar, impulsant així també l’esport i l’esbarjo a tot el municipi. L’alcalde, Lucas Ramírez, qualificava el plantejament de la concessió com a ambiciós amb el propòsit de donar vida a aquesta zona d’equipaments.(àudio)

ERC votava a favor de la licitació perquè calia que l’espai estigués al servei dels veïns però valorava que “serà molt difícil que algú agafi la concessió” per les exigències econòmiques que es demanen, tal i com assenyalava la portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Fina Mascaró.(àudio)

Des del grup del PDeCat, el seu regidor portaveu, Josep Sánchez, criticava “que no hi hagués cap estudi econòmic que valorés la inversió que es demana al plec de condicions”. També assenyalava que en el plec no està valorat tot l’equipament que entraria en la concessió. (àudio)

En el ple d’aquest dimarts també s’aprovaven les cinc mocions presentades, totes per unanimitat. En una s’acordava l’adhesió de l’Ajuntament d’Olèrdola a una declaració institucional del govern de la Generalitat sobre el 8 de març, dia internacional de les dones. Una altra moció aprovada amb el vot favorable de tots els regidors, comportava l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte Nacional pel Referèndum. Una tercera moció mostra el suport de l’Ajuntament a la concessió de la Creu de Sant Jordi a la residència Inglada Via , mentre que un quart text aprovat comporta que l’Ajuntament d’adhereix a la campanya “Casa nostra és casa vostra” per acollir refugiats. Els tres grups  també aprovaven una moció que demana que “els supòsits d’inexistència d’increment del valor del sòl deixin d’estar subjectes a l’impost sobre l’increment del valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana”.

En l’apartat d’informacions de les diferents regidores, Pere Sadurní, detallava l’activitat del Servei de Biblioteca Oberta, explicava que aquest dissabte s¡organitza la ruta per les coves de la Vall i anunciava que des d’aquest cap de setmana el Punt d’Informació Turística obrirà també diumenge gràcies al suport de la Diputació.

Eva Ruiz, regidora de sanitat, especificava que la inversió prevista al consultori de Moja aprovada en la modificació de pressupost  va més enllà de les obligacions que inclou l’acord de manteniment d’aquest espai amb el departament. També s’anunciava que s’està treballant perquè properament s’ampliï l’atenció sanitària al consultori de Sant Miquel.

El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás,  recordava que el camí de Moja a Daltmar passarà a dependre de la xarxa de Carreteres de la Diputació i que s’havia obtingut finançament  de la Diputació, a través del Consell Comarcal, per a la integració paisatgística del polígon de Sant Pere Molanta.

La regidora de cultura, Arantxa Torres, va confirmar que les entitats de cultura i esports tenen fins el 19 d’abril de termini per a presentar els seus projectes de sol·licituds de subvencions i fins el dia 21 en el cas de les de l’àmbit de serveis socials. També recordava que la Trobada d’Olèrdola es farà el primer cap de setmana del mes de juny i el 6 de maig la Trobada de la gent gran.

En el torn de precs i preguntes, el grup d’ERC lamentava que s’hagués assabentat per la premsa de l’estrena de la Ruta dels Castells de la Marca Penedès. També reiterava la petició d’instal·lar una pilona al darrera del Local Nou de Moja, així com de posar una senyal a la rotonda d’accés a Moja. Aquesta formació també s’interessava per l’estat de la convocatòria de subvencions a les empreses que contractin aturats. També feien notar que en les bases específiques de la convocatòria de subvencions no s’establia que la subvenció seria d’un màxim del 50% del projecte presentat, com sí s’assenyala en les bases genèriques.

El govern municipal va explicar que s’oferiria assessorament a cada entitat que ho demanés en la convocatòria de subvencions. També es detallava que en les properes setmanes s’aprovaria la convocatòria de subvencions per a empreses que contractin aturats, ampliant el seu àmbit amb el propòsit de beneficiar també a petites empreses i autònoms. També s’informava que la Generalitat havia demanat permís per a fer obres d’accessibilitat a l’església de Sant Miquel del conjunt Monumental.

A preguntes del grup del PDeCAT el govern informava que els serveis tècnics havien avaluat l’estat de les instal·lacions de Daltmar. També es comunicava que es mantindrien entrevistes  amb les persones que s’havien interessat per la concessió del Local Nou però que no van acabar de presentar propostes, quedant deserta la convocatòria. També es donava a conèixer que s’adaptaria la taxa de teleassistència a la nova tarifa marcada per la Diputació, per això no s’havia cobrat aquests primers mesos de l'any. El govern també responia al PDeCAT que el pas a carretera del camí de Daltmar era una decisió política fonamentada en informes tècnics i en l’avaluació feta per la Diputació. El regidor Pere Sadurní també confirmava que s’ha creat una nova entitat,  el Sant Miquel  d’Olèrdola CF.

Des del grup del PDeCAT també s’instava al govern a que realitzés actuacions per a reclamar l’IBI que li correspondria cobrar pel terreny que ocupa a Olèrdola l’autopista AP7.

En propers serveis informatius detallarem altres punts tractats en la densa sessió de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts.

Document Actions