Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova una moció reclamant la llibertat dels presos polítics

PDeCAt i ERC reclamaven “anar més enllà” i que es posés a la façana de l’ajuntament una pancarta i el llaç groc

dijous 31 maig 2018

Durant  la sessió de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrada aquest dimarts es va aprovar una moció de exigeix la llibertat immediata dels presos polítics. La moció la traslladava al ple el grup d’APO, tot i que en el seu origen va ser una iniciativa del PDeCAT. Segons es va exposar en el ple, el PDeCAT es va negar a encapçalar la moció conjuntament amb ApO. Després del debat en la comissió informativa prèvia al ple, PDeCAT i ERC tenien la voluntat de portar al ple una moció ampliada que incorporés la proposta d’ERC de col·locar una pancarta a la façana de l’ajuntament i el llaç groc per a expressar aquesta exigència de llibertat de manera més notòria. En el ple, el govern va defensar que aquesta proposta no podia presentar-se com a moció i calia convertir-la en prec, com s’havia fet en anteriors ocasions.

La moció finalment aprovada també exigeix el retorn dels exiliats i garantir els seus drets, donar suport a les institucions d’autogovern i instar a desactivar el 155. Tots els regidors hi van votar a favor, llevat del portaveu del PDeCAT, Josep Sánchez, que va votar en contra explicant que no recolzaria cap moció que presentés ApO perquè “és incoherent amb el suport que dóna el PSC al 155”.

La portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró, lamentava que la moció “és quedés a mitges” i reclamava que es passés de les intencions als fets.

En el debat del ple, el portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, assenyalava que “no tenien por de res” i expressaven que podien arribar a un acord sense que la petició fos entrada com a moció. Mascaró va recordar al govern municipal, ja en l’apartat de precs i preguntes, que havien respost per escrit feia dos mesos que no posarien la pancarta.(àudio)

Des del PDeCAT es va acusar al govern “d’hipòcrita”.(àudio)

El govern municipal va assenyalar el seu compromís amb la llibertat dels presos polítics i es va indicar que des de l’Ajuntament s’havia recolzat en tot moment el dret a decidir amb actuacions concretes. L’alcalde, Lucas Ramírez, lamentava que la moció no s’aprovés per unanimitat.(àudio)

El ple també va aprovar , en aquest cas per unanimitat, una moció per la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals i una altra en defensa del model sanitari català i de la universalització de l’atenció sanitària.

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, Xavier Serramià, regidor de TIC, donava a conèixer que en el procés de pressupostos participatius hi van votar 52 persones. La proposta guanyadora és la de senyalitzar les rotondes amb elements decoratius. En propers serveis informatius s’ampliarà aquesta informació.

Anna Boada, regidora d’escoles bressol, va exposar que es mantenen preus a les escoles bressol i que aquest divendres es publiquen les llistes definitives. A Gotims hi ha 10 vacants i a Pàmpol 2, excloent l’aula de nadons de l’escola bressol de Moja, que no es podrà obrir a l’inici de curs perquè no s’han presentat sol·licituds.

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, va exposar els treballs que es fan de millora de la xarxa d’aigua en diferents punts del municipi, que han de comportar que abans d’acabar la legislatura s’acabin invertint 450.000 € euros en aquestes actuacions. La regidora de cultura, Arantxa Torres, recordava que el dia 9 es fa la 2a edició del “Penedès Gran Reserva “, al castell d’Olèrdola; i que el dia 16 Sant Pere Molanta acull un espectacle del Festival EVA.

En l’apartat de precs i preguntes ERC assenyalava que en el portal de transparència faltaven les declaracions patrimonials de la regidora que va sortir del govern fa un any, així com la declaració patrimonial de la que es va incorporar. També es va insistir en la necessitat de mesures de seguretat per a creuar a peu el pont que travessa la c15 des de Sant Miquel.

A pregunta del PDeCAt, el govern va respondre que cada setmana s’insisteix perquè es doni d’alta la connexió informàtica que ha de permetre la reobertura del consultori de Sant Miquel. El PDeCAT recordava que finalitza el termini per a que l’adjudicatari de la zona esportiva de Daltmar acrediti les inversions que està obligat a fer.

A pregunta del PDeCAT, el govern també indicava que es consultaria jurídicament si una recent situació que es va viure al cementiri de Sant Pere Molanta es podria reproduir al cementiri de Moja, que té la gestió cedida a l’Ajuntament. A Sant Pere Molanta, l’empresa concessionària Àltima va requerir als mossos d’esquadra en un enterrament després que la vetlla es fes a Sant Sadurní, en unes instal·lacions d’una altra companyia. Segons fonts properes al cas, la família va haver de fer front a les exigències econòmiques de l’empresa.

Document Actions