Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola assumeix 6 de les 27 representacions de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès

Els grups d’Olèrdola actuaran el mes de març: l’Arrel estrenant “Un aire de família” i El Folre amb “Entre dones”
Programació de la 27a Roda de Teatre de l'Alt Penedès
Programació de la 27a Roda de Teatre de l'Alt Penedès

dimecres 25 octubre 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola torna a distingir-se pel seu suport al teatre de la comarca i de nou és el municipi que més funcions assumeix de  la Roda de Teatre de l’Alt Penedès. La Roda l’organitza la coordinadora GATAP i començava la seva 27a edició aquest cap de setmana, amb la representació d’”El florido pensil”, del grup Deixalles 81 a La Torre de les Gunyoles. Fins el 25 de març de l’any que ve ompliran la Roda 27 representacions, de les quals 6 es programen en locals del municipi gràcies al suport de l’Ajuntament.

El portaveu de la Coordinadora GATAP, l’olerdolenc Pere Joan Ullate, recordava que el d’Olèrdola és l’ajuntament “que aposta més fort per la Roda”. L’any passat assumia 5 representacions i aquest any ha incrementat aquest suport subvencionant una funció més. D’aquesta manera els pobles de Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel podran tenir cadascun fins a  dues representacions de la 27a Roda.(àudio)

La roda creix en funcions i se situa ja en les 27 representacions programades, en una tendència de creixement que fa preveure que en els propers anys es podria arribar de nou a la xifra de trenta funcions.(àudio)

La primera de les funcions que acull Olèrdola durant aquesta Roda s’ha programat aquest diumenge a Sant Pere Molanta, amb la representació a les 18:30h de l’obra “Novembre 75”, del grup “La companyia es grata”. El 18 de novembre el grup La Torre representarà “Trumptuf” a Sant Miquel. La mateixa obra es podrà veure el 10 de desembre a Sant Pere Molanta. Ja l’any 2018, el 21 de gener, el teatre tornarà a Olèrdola de la mà de la Roda amb la funció “Quan a l’escola ens donaven llet en pols”, al Local Nou de Moja, a càrrec del grup L’Escorça Teatre. També al Local Nou, el 4 de març, es podrà veure “Mots de ritual per Electra” de Taller d’Assaig Teatre. La darrera funció de la Roda que acollirà Olèrdola serà el 18 de març, amb la representació a Sant Miquel de l’obra “Infidelitat”, d’El Fanal.

Els grups d’Olèrdola aporten fins a cinc representacions, totes elles concentrades en el mes de març. El grup El Folre de Sant Pere Molanta portarà “Entre dones” els dies 11 i 17 de març a les Gunyoles i a Cal Bolet de Vilafranca; mentre que l’Arrel de Sant Miquel estrena “Un aire de família” a la Roda, el 4 de març a Torrelles, i l’11 de març Mas Catarro. El grup de Sant Miquel també actuarà en la cloenda de la Roda, el 25 de març, a Sant Pau d’Ordal. (àudio)

Totes les dades confirmen que el teatre fet per grups amateurs a la comarca passa per un bon moment. Un bon indicador d’això  és que enguany s’han adherit a la GATAP tres nous grups: Les Escoles de Gelida,  LOFTU de la Múnia i Pirandó 84 d’Avinyó Nou fent que la xifra de grups adherits a la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès sigui ja  de 18.

Escolta l'entrevista a Pere Joan Ullate, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions