Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola atorga 78.615 € en subvencions aquest 2020 per a entitats esportives, culturals i de l’àmbit social

En aquest difícil any marcat pels efectes de la COVID’19, l’Ajuntament segueix mantenint un decidit suport a les activitats promogudes per les entitats
Anna Boada, regidora de cultura
Anna Boada, regidora de cultura

dimecres 29 juliol 2020

L’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat els decrets d’atorgament  de les subvencions d’aquest 2020 per a entitats esportives, culturals i d’ àmbit social. Sumant els tres àmbits, la quantitat concedida en aquesta convocatòria de subvencions municipals, en règim de concurrència competitiva, ha estat de 78.615 €. A causa de la COVID’19 hi ha hagut una disminució de sol·licituds per part de les entitats perquè també s’ha reduït la quantitat de projectes que planifiquen fer aquest 2020. Amb tot, la regidora de cultura i serveis socials de l’Ajuntament d’Olèrdola, Anna Boada, posa l’accent en el decidit suport que l’Ajuntament d’Olèrdola manté per promoure al municipi, a través de les entitats, la cultura, l’esport, el lleure i projectes d’incidència social.(àudio)

En cultura s’han concedit subvencions per import global superior als 28.000 € , repartits en 9 entitats. En aquest sector és on més s’ha notat la disminució de l’activitat pública com a conseqüència de la COVID’19, tal i com recorda Anna Boada.(àudio)

Aquestes aportacions municipals no inclouen les subvencions que concedeix l’Ajuntament per finançar les festes majors del municipi. Aquesta és una línia de subvencions que es canalitza a través d’un conveni nominatiu amb les entitats que assumeixen l’organització de les festes, restant així al marge d’aquesta convocatòria regulada pel procediment de concurrència competitiva.

En l’àmbit social, en canvi, es manté el nombre d’entitats beneficiades: cinc, incloent els tres casals d’avis del municipi. En el cas d’aquestes entitats que dinamitzen la gent gran d’Olèrdola Anna Boada precisava que s’havien sol·licitat ajuts d’import inferior als de la convocatòria del 2019. I és que moltes de les activitats que planificaven fer els Casals d’Avis aquest 2020 s’han hagut de suspendre.(àudio)

En esports s’ha aprovat la concessió d’un import en subvencions superior als 34.000€, que es distribueixen entre les 7 entitats esportives que han presentat sol·licitud.

L’import subvencionat, majoritàriament, correspon al 50% de la despesa del projecte anual que presenta l’entitat. Les entitats hauran de presentar la documentació que acrediti la despesa el 15 de febrer de 2021 , com a termini màxim.

Llevat d’algun cas aïllat, totes les entitats que han presentat sol·licitud han pogut rebre el màxim de la quantitat a la que podien optar, en funció del projecte aportat i d’acord amb les bases reguladores.

Escolta l'entrevista a Anna Boada, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions