Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola cedirà 28 compostadors domèstics per a poder reciclar la brossa orgànica

Es poden sol·licitar de l’1 de gener a l’1 de febrer i es prioritzaran masies, disseminats i urbanitzacions
La primera campanya es va fer el març de 2010
La primera campanya es va fer el març de 2010

dijous 20 desembre 2012

 

 

 

Des de l’1 de gener i fins l’1 de febrer es podran presentar a l’Ajuntament d’Olèrdola les sol·licituds per a obtenir un dels 28 compostadors domèstics que l’Ajuntament d’Olèrdola preveu cedir a veïns del municipi. El compostador és un instrument que permet reciclar la fracció de la brossa orgànica i les restes de poda, transformant-les en compost d’alta qualitat. Amb aquesta acció, l’Ajuntament dóna continuïtat a la campanya iniciada el març de 2010, que va comportar la cessió de compostadors a 12 llars del municipi i a les escoles d’Olèrdola.

La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, explicava que, a diferència de la primera campanya, en aquesta ocasió es prioritzen les masies, disseminats i urbanitzacions, donat que en aquests habitatges no hi ha implantada la recollida de la fracció orgànica porta a porta.(àudio)

Una altra diferència respecte la campanya anterior és que per rebre el compostador el veí beneficiari haurà d’abonar 20 euros. Aquest import es preveu dedicar a realitzar campanyes de foment del reciclatge, tal i com indica Cristina Badell. (àudio)

Les llars que obtinguin el compostador gaudiran d’una subvenció del 15% de la quota establerta en la taxa d’escombraries. Aquesta bonificació es preveu mantenir durant els anys, mentre que els 20 euros per a rebre el compostador només s’hauran d’abonar un únic cop. Les trucades rebudes de veïns interessats i el sondeig fet per la Mancomunitat entre veïns de masies, urbanitzacions i disseminats, fa preveure que els 28 compostadors podran ser cedits. (àudio)

Les bases per la cessió de compostadors domèstics es poden consultar a la web olerdola.cat. Les sol·licituds s’hauran de presentar fins l’1 de febrer al Registre de l’Ajuntament, en horari de 8 a 15 hores de dilluns a divendres o bé els dilluns de 6 a 6 de la tarda.

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions