Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola congela les tarifes de les escoles bressol municipals

La regidora d’escoles bressol, Anna Boada, no descarta que en un futur les quotes es puguin fixar a partir de la renda familiar

dimarts 22 maig 2018

Les tarifes de les escoles bressol municipals d’Olèrdola per al curs 2018-19 seran idèntiques a les d’aquest curs escolar. Així ho ha anunciat la regidora d’escoles bressol de l’Ajuntament, Anna Boada, que recordava que la tarifa d’escolarització per a les aules de p1 i p2 es manté sense variacions en els 145 euros mensuals.(àudio)

La congelació de quotes a les escoles bressol es produeix en un context econòmic d’increments de l’IPC i d’augments de costos inclosos en el servei que es presta. El govern ha tractat amb la resta de grups del consistori les tarifes a aplicar en el servei, valorant diferents opcions. Des de l’oposició es reclamava l’aplicació de més bonificacions i calcular la tarifa en funció de la renda familiar. Anna Boada recordava que aquest model se seguia en escoles de municipis molt més grans, com era el cas de Vilafranca, però no descartava plantejar-ho a Olèrdola en un futur després d’estudiar-ho amb deteniment.(àudio)

El funcionament de les escoles bressol a partir de setembre no presentarà grans canvis respecte aquest curs. A l’escola bressol Gotims  de Moja ja s’ha introduït l’horari d’acollida per la tarda, un servei que se seguirà prestant el curs vinent si existeix la inscripció mínima. Boada destaca que tant l’Ajuntament com l’empresa encarregada de la gestió de les escoles bressol són sensibles a les demandes que plantegen les famílies, com així es posava de manifest en una enquesta recent que va concloure que les famílies valoren de manera positiva el servei que s’ofereix des de les llars d’infants d’Olèrdola. (àudio)

Des de l’Ajuntament també s’ha fet un balanç satisfactori de les dades que ha deixat al municipi la preinscripció al primer cicle d’educació infantil, especialment pels resultats a l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta. En el grup mixt de p1 i p2 només queden dues places lliures i és molt possible que s’acabin cobrint. En el grup de p2 de l’escola bressol Gotims de Moja només estan disponibles 3 places, mentre que en el grup de p1 , queden 6 places lliures. Tal  i com ha passat en les darreres preinscripcions ordinàries, en l’aula de nadons no s’ha formalitat cap sol.licitud.

Escolta l'entrevista a Anna Boada, realitzada per Canal 20_Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions