Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola convoca una reunió informativa sobre la modificació del projecte de la rambla Pau Casals de Moja

La trobada tindrà lloc dijous 22 d’abril, a les 19.30h, al Local Nou

divendres 16 abril 2021

 

Per dijous de la setmana que ve, 22 d’abril, l’Ajuntament d’Olèrdola ha convocat una reunió oberta a la participació veïnal per donar informació sobre la modificació del projecte de remodelació de la rambla Pau Casals de Moja.

La reunió s’ha convocat al Local Nou, a les 19.30h, i dona continuïtat a les trobades i accions promogudes per l’Ajuntament per a decidir amb la participació de la ciutadania la reforma de la rambla.

Recordem que els veïns majors de 16 anys empadronats a Olèrdola van poder respondre a una enquesta per decidir la remodelació de la rambla. Els participants podien triar entre dos projectes de millora urbana elaborats per a reformar aquest espai, un dels més emblemàtics del casc antic del poble de Moja.

Després de tancar-se l’enquesta, la proposta guanyadora  es fonamenta en crear un espai continu i únic entre el Local Nou i la rambla. Per aconseguir aquest objectiu es rebaixarà al màxim la cota de la rambla fins a situar-la gairebé al mateix nivell que la del carrer Ferran.

Canvi d’arbrat

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, recordava que la voluntat inicial era la de conservar l’actual arbrat de la rambla, però un estudi tècnic realitzat per l’empresa especialitzada encarregada del servei de jardineria ha desconsellat aquesta opció. Ramírez avançava que en la reunió de dijous s’exposaran els motius d’aquesta modificació del projecte, relacionat amb l’arbrat.(àudio)

L’alcalde exposava que el canvi d’arbrat està fonamentat tècnicament perquè després de les obres els actuals arbres tindrien molt compromesa la seva supervivència, tenint en compte que actualment la majoria dels exemplars ja es troben en mal estat. Ramírez també subratllava que la rambla mantindrà el seu tret característic de ser un espai públic arbrat.(àudio)

El projecte estava actualment en fase de redacció i incorpora propostes sorgides del procés de participació ciutadana, com la tipologia de bancs o la presència d’una font.(àudio)

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions