Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola crea un Espai Socioeducatiu per a infants amb risc d’exclusió social

L’espai s’oferirà dues tardes a la setmana a les escoles d’Olèrdola i preveu atendre a 20 infants
Eva Ruiz, regidora de Serveis Socials
Eva Ruiz, regidora de Serveis Socials

divendres 09 octubre 2015

Amb la voluntat d’oferir recursos per a la població més necessitada, l’Ajuntament d’Olèrdola ha organitzat la creació d’un nou servei al municipi adreçat a infants. Es tracta de l’Espai Socioeducatiu, que es preveu posar en marxa en instal·lacions de les escoles d’Olèrdola abans d’acabar aquest mes d’octubre, fora de l’horari lectiu. El propòsit del nou servei és el d’atendre a infants d’Olèrdola amb risc d’exclusió social. Tal i com avançava la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Olèrdola, Eva Ruiz, el servei preveu atendre durant dues tardes a la setmana a 10 infants a l’escola Circell de Moja i a 10 infants més matriculats a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta.(àudio)

El servei estarà en funcionament a les dues escoles en aquestes dues tardes a la setmana, durant dues hores i mitja cada sessió. L’empresa especialitzada que gestionarà la prestació d’aquest servei va oferir unes condicions favorables que permeten que l’Ajuntament pugui ampliar la seva intenció inicial i passar a oferir aquest Espai durant dues tardes la setmana, enlloc d’una com en un principi s’havia plantejat el govern municipal. A més, durant una tercera tarda s’oferiran tutories per a les famílies. Sempre comptant amb el seguiment dels Serveis Socials.(àudio)

Per la diversitat de situacions a atendre i d’edats dels infants, l’empresa especialitzada que tindrà cura dels alumnes en aquest espai adapta l’activitat a la realitat que es troba en cada municipi. Quan s’acaben les classes de la tarda, la primera mitja hora es dedica a berenar i les dues altres hores són per reforç educatiu. Eva Ruiz subratlla que no són activitats “extraescolars”.(àudio)

Després d’avaluar les positives experiències de  característiques similars, implantades en altres municipis, l’Ajuntament d’Olèrdola va prendre la determinació d’impulsar aquest servei gratuït pels usuaris per així oferir més recursos a famílies que, per la seva precària situació econòmica, estan en risc d’exclusió social.

Escolta l'entrevista a Eva Ruiz, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions