Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola crea una ruta de senderisme que connecta els 6 pobles i urbanitzacions del municipi

Té 30 quilòmetres, es pot fer per etapes i recorre una gran part del patrimoni que conté Olèrdola, passant pel Castell i el Pla dels Albats

dilluns 15 juny 2020

Durant aquesta setmana es preveu que a l’apartat de turisme de la web de l’Ajuntament d’Olèrdola estiguin disponibles 4 noves Rutes de Senderisme. Editades i creades per la Regidoria de Patrimoni i Turisme, les Rutes inclouen  fotografies, el detall de quilòmetres , el temps estimat per a poder completar-les i breus explicacions dels elements patrimonials que la Ruta conté.

D’entre les noves rutes creades , en destaca la que connecta els 6 pobles d' Olèrdola. Té  29,88 km i una durada en moviment aproximada d' 5h.35'. Es pot fer per etapes. Pere Sadurní, regidor de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que és un compendi dels atractius del municipi. I és que és una Ruta que comunica tots els pobles d'Olèrdola i recorre una gran part del patrimoni que conté Olèrdola, passant pel Castell i el Pla dels Albats. Es poden veure  5 esglésies romàniques,2 torres medievals,2 mil·liaris romans,5 barraques de pedra seca, el Museu d' Arqueologia d' Olèrdola, el Museu de la família Desvalls,el Parc d' Olèrdola, sepultures medievals, forns de calç, una Catedral del Vi o masies centenàries.(àudio)
Sadurní assenyala que també és una Ruta enoturística ja que es passarà per ben a prop de 8 cellers del municipi.

Les Rutes estan ara disponibles a wikiloc posant el nom exacte de les Rutes

-"Olèrdola.Ruta pels 6 pobles d' Olèrdola,i el Castell".


-"Olèrdola.Moja-Daltmar-Castell-St.Miquel d' Olèrdola". Té  15,21  km ,i una durada de 2 h 52  minuts,en moviment. Comunica aquests 3 pobles d' Olèrdola,i el seu Patrimoni; passant també pel Castell i el Pla dels Albats.

 

-"Olèrdola.St.Pere Molanta-Can Trabal-Viladellops-St.Miquel d' Olèrdola".

Té 15,47 km i una durada de 3h. 6'. Es tracta d’una ruta que comunica aquests 4 pobles d'Olèrdola,i el seu Patrimoni.


-"Olèrdola.Ruta per la muntanya d' Olèrdola".

 Té 5,26 km i 1h.  10'.  És una ruta circular amb inici al Castell baixant al fondo de la Seguera ,passant pels forns de calç de Can Castellví.

Sadurní posa l’accent en què aquestes rutes aporten nous recursos turístics als veïns i visitants, amb la voluntat d’oferir propostes perquè es gaudeixi de la Ruta tot coneixent el  Patrimoni Natural i Cultural d’Olèrdola.El regidor assenyala que els 30 quilòmetres quadrats del municipi “donen per molt”.(àudio)

En un context condicionat per la COVID-19 que farà retraure els viatges fora del país, des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha volgut activar propostes atractives per captar el turisme de proximitat aprofitant la bona ubicació del municipi.(àudio)

Després de reactivar-se aquesta setmana la programació d’activitats de dinamització al Parc d’Olèrdola, l’Ajuntament  preveu oferir les rutes guiades gratuïtes pel patrimoni d’Olèrdola a partir del mes de setembre.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

 

Document Actions