Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola decideix suspendre les activitats en instal·lacions municipals

La suspensió té en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries davant la fase d’emergència pel coronavirus

dijous 12 març 2020

 

Davant la situació provocada pel coronavirus,  i tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries a partir de la fase d’emergència per la pandèmia, a través d’un Ban d’Alcaldia l’Ajuntament d’Olèrdola ha decidit suspendre des d’aquest dijous i fins a nou avís totes les activitats en instal·lacions municipals. És una de les mesures més destacades que recull aquest ban, signat quan faltaven pocs minuts per a les 3 de la tarda d’aquest mateix dijous  i un cop s’han analitzat les dades i avisos que provenien de les diferents administracions en les darreres hores, tal i com ha explicat el mateix alcalde, Lucas Ramírez.

El ban especifica que en el cas dels centres escolars, s’atendrà a allò que estableixi el Departament d’Educació. En el cas d’activitats esportives, s’atendrà a les indicacions que està donant el Govern.

El ban assenyala que se suspèn “ fins a nou avís i d’acord amb les indicacions donades pels diferents departaments, i tenint present els col·lectius de risc” els programes d’activitats de la gent gran i les activitats que duguin a terme les entitats als locals municipals.

Es tanquen fins a nou avís “tots els centres socials municipals, camps municipals de futbol i instal·lacions esportives”.

En el ban també es recull la mesura de suspensió de totes les activitats municipals que tinguin una gran presència de persones. Així mateix, també es preveu que els plens municipals es desenvolupin sense presència de públic.

En relació al personal municipal, es prohibeix la seva assistència a cursos, jornades o congressos fora de l’àmbit municipal. Queda prohibit el treball presencial dels/les treballadors/es inclosos dins dels grups de risc, com ara els que tinguin més de seixanta anys o problemes de salut, com puguin ser malaltia cardiovascular, respiratòria o diabetis entre d’altres.

En el ban també s’adverteix que en funció de les recomanacions i/o prohibicions que es facin des del CECAT i els departaments de la Generalitat i de l’Estat , s’aniran actualitzant les mesures a prendre.

L’alcalde feia notar que ens trobem davant una situació "excepcional i d’emergència" i agraïa a la ciutadania la seva comprensió i col·laboració.

Lucas Ramírez recordava que des de l’Ajuntament s’està fent un seguiment continuat de les actuacions i comunicats que s’emeten des de la Generalitat per avaluar l’evolució de la situació i la seva possible aplicació, en cas de requerir-se, al municipi.

Qualsevol informació i novetat respecte a les mesures de caràcter municipal que es vagin adoptant seran informades a través de l’emissora municipal de ràdio, el web municipal i les xarxes socials de l’Ajuntament.

Consulta el contingut del BAN de l'Alcalde clicant aquí

Escolta l'entrevista a l'alcalde d'Olèrdola, Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Arxius Adjunts

Document Actions