Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola distribuirà mascaretes higièniques a tota la població del municipi

Les mascaretes les farà arribar personal del mateix Ajuntament a totes les llars del municipi, a partir de la setmana que ve
Les mascaretes les fabrica Reset by Toende, companyia propietat d’una família de Sant Miquel
Les mascaretes les fabrica Reset by Toende, companyia propietat d’una família de Sant Miquel

dimecres 22 abril 2020

 

Amb l’acord de tots els grups municipals presents al consistori, l’Ajuntament d’Olèrdola ha decidit distribuir de manera gratuïta mascaretes higièniques entre la població del municipi. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, confirmava que el repartiment el realitzarà el propi personal de l’Ajuntament, fent arribar les mascaretes porta per porta a totes dels llars d’Olèrdola. Cada habitatge rebrà tantes mascaretes com residents empadronats tingui.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament vol contribuir a fer arribar al conjunt de la població mesures d’autoprotecció per a evitar la propagació del COVID-19, tenint en compte que des de les autoritats sanitàries s’ha subratllat la importància de posar-se mascareta quan es realitzin gestions en establiments o recintes tancats.

Ramírez també recordava que s’havia optat per repartir directament les mascaretes a les llars per evitar desplaçaments a la població i respectar així el confinament.

L’empresa encarregada de la fabricació de les mascaretes és Reset by Toende, companyia propietat d’una família de Sant Miquel d’Olèrdola dedicada a la fabricació de matalassos que des de l’inici de l’estat d’alarma ha readaptat els seus processos productius per a elaborar material per a ús sanitari, com mascaretes o bates. El material, amb la col·laboració de voluntaris, ha estat aportat aquests darrers dies a institucions sanitàries, incloent l’Hospital de l’Alt Penedès. En el cas d’Olèrdola,  l’Ajuntament ha encarregat 3.800 unitats, per així garantir que es cobreix la totalitat de la població.

En ser una mascareta higiènica de roba, serà imprescindible desinfectar-la abans de cada ús. Per a fer-ho, l’opció d’esterilització que recomana el  fabricant és la de posar la mascareta en aigua bullint.  Es calcula que cada mascareta pot ser utilitzada 6 vegades.

Document Actions