Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova un conveni de col·laboració amb el Síndic de Greuges

El Síndic tramitarà un informe anual específic amb la situació de les queixes presentades per veïns del municipi

dilluns 03 abril 2017

En el ple celebrat dimarts de la setmana passada, l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar per unanimitat la signatura d’un conveni de col·laboració amb  el Síndic de Greuges de Catalunya. Segons es recull en l’acord, el conveni pretén impulsar la presència del síndic al nostre municipi, a través d’actuacions com la tramesa d’un informe anual específic que reculli la situació de les queixes tramitades. També es contempla la possibilitat de realitzar una visita anual de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges i la proposta d’iniciar vies de mediació per tal de facilitar la resolució de les queixes que se li hagin fet arribar al Síndic.

Xavier Serramià, portaveu del govern municipal, recordava que el Síndic té la missió de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i explicava que el conveni institucionalitzava “una col·laboració que ja venim portant de sempre”(àudio)

A instàncies d’ERC, el govern va manifestar que es demanarà a la Sindicatura que visiti el municipi un cop a l’any. La portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, també manifestava que l’Ajuntament no sempre ha respost en els terminis establerts a la documentació requerida pel Síndic en queixes presentades per veïns.(àudio)

Des del PDeCAt també es va estar d’acord en demanar a la sindicatura la seva visita al municipi un cop l’any. ERC també va proposar que en el conveni s’assenyalés que en cas de crear un síndic de greuges local  el seu nomenament seria per consens. El govern va explicar que “no tenen previst” crear aquesta figura, però sí es va mostrar d’acord en què constés en acta que si es produís aquest nomenament es faria consensuadament.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, posava l’accent en què el conveni amb el Síndic “apropa l’administració al ciutadà”.(àudio)

Després de Vilafranca i Sant Sadurní, Olèrdola és el tercer municipi de l’Alt Penedès en signar amb el Síndic de Greuges un conveni de col·laboració. Segons es pot consultar en la mateixa pàgina web del Síndic, l’Ajuntament de Sant Sadurní té en vigor l’acord des del desembre de  2008, mentre que  el conveni de col·laboració amb la Síndica de Greuges de Vilafranca data de desembre de 2004.

Document Actions