Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament espera el permís del Departament d’Ensenyament per a poder cobrir la pista de Sant Pere

L’actuació ja té el projecte redactat i el finançament garantit, de 550.000 €, per a poder-se iniciar el 2018
Xerrada d'exposició del pressupost, divendres a Sant Pere Molanta
Xerrada d'exposició del pressupost, divendres a Sant Pere Molanta

dilluns 13 novembre 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola ho té tot a punt per a poder cobrir la pista poliesportiva de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. El projecte ja està redactat i el finançament garantit, de 550.000€, es va arrossegant des de fa dos pressupostos municipals. Però l’obra no es licita. El motiu és que el Departament d’Ensenyament encara ha d’autoritzar el permís necessari per a fer les obres en un espai que és de la seva competència. Així es va assenyalar divendres al vespre en la reunió informativa dedicada a exposar el pressupost municipal, celebrada al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta. Xavier Serramià, regidor d’Hisenda, explicava que des de l’Ajuntament s’està insistint perquè el departament signi la cessió de l’espai que permeti a l’Ajuntament començar les obres el 2018.(àudio)PressupStPere2.JPG

Altres inversions previstes aquest 2018 a Sant Pere Molanta són l’arranjament de la xarxa d’aigua, per un import de 150.000 €. També es dediquen 150.000€ al projecte de convertir en plataforma única el carrer Mossèn Manel Crespo.

Durant la xerrada, Xavier Serramià va explicar que la intenció del govern és la de realitzar durant el primer trimestre de l’any el procés de participació per a determinar a què projecte o projectes d’inversió es dediquen els 80.000 euros previstos per a fer efectiva la primera experiència al municipi de pressupost participatiu. (àudio)

L’alcalde, Lucas Ramírez, va subratllar la voluntat d’apropar l’Ajuntament als veïns perquè “els diners són de tots”.(àudio)

L’alcalde indicava que en xerrades com aquestes els veïns podien comprovar com el 80% del pressupost es necessita per a cobrir despeses ja compromeses com les de personal, serveis i manteniments. Lucas Ramírez incidia en què aquestes sessions són una mostra més de la voluntat del govern municipal d’afavorir la participació ciutadana. Altres iniciatives en aquesta línea han estat l’audiència pública o les reunions que convoca l’alcalde per carrers. Aquesta tardor s’han repès aquestes trobades, amb el criteri de convocar-se els dimarts a Sant Miquel, els dimecres a Sant Pere Molanta  i els dijous a Moja. (àudio)

Durant la xerrada es va recordar que aquest any no s’apugen les taxes ni els impostos.També es van detallar les bonificacions introduïdes, entre les quals cal destacar el 10% en l’IBI durant tres anys per haver instal·lat sistemes d’aprofitament tèrmic i elèctric o el 75% de bonificació aprovada en l’impost de vehicles en cas de cotxes elèctrics. També s’ha passat a bonificar el 90% de la taxa de recollida d’escombreries als majors de 65 anys amb ingressos iguals o inferiors al salari mínim.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Xavier Serramià i a Lucas Ramírez

Document Actions