Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola està pendent d’ATLL per poder subministrar a Sant Miquel l’aigua d’Abrera

El govern municipal posa l’extensió de la xarxa d’ATLL com a exemple d’inversió feta en serveis bàsics
Dipòsit d'ATLL a Sant Miquel
Dipòsit d'ATLL a Sant Miquel

divendres 15 març 2013

 

L’Ajuntament d’Olèrdola està pendent d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) per a signar els convenis que han de permetre el subministrament provinent d’aquesta xarxa d’aigua als habitatges de Sant Miquel. Segons assenyala Joan Forns, regidor de serveis municipals de l’Ajuntament d’Olèrdola, els treballs necessaris per a que aquesta connexió sigui possible ja estan fets, però cal que des de l’empresa ATLL es doni llum verda. Per a que això sigui així, només restaria concloure actuacions vinculades amb subministraments elèctrics. L’escomesa elèctrica també és el darrer serrell pendent per a que la xarxa d’ATLL ja estigui disponible per al nucli de Moja. En el cas de Daltmar, es mantenen converses amb l’Ajuntament de Canyelles per a establir conjuntament les condicions de subministrament als habitatges d’aquesta urbanització que pertany als dos termes municipals.

Joan Forns recordava que aquesta connexió a la xarxa d’aigua provinent de la planta potabilitzadora d’Abrera  és possible gràcies a la forta inversió feta, de fins a 3’5 milions d’euros, en aquest projecte bàsic de garantir el subministrament d’aigua als nuclis del municipi. Forns desmentia així la consideració del portaveu de CiU, Josep Maria Sánchez, que fa uns dies valorava que “inversions en serveis bàsics s’haurien d’haver garantit en època de bonança econòmica”. Forns recordava que al PUOSC per aquest mandat se sol·licita una inversió que complementa aquesta gran intervenció que va suposar l’extensió de la xarxa d’ATLL per Olèrdola, incloent la construcció de dipòsits nous. L’obra que se sol·licita ara al PUOSC és el bombament fins a Viladellops i té una pressupost de 50.000 euros, una xifra reduïda si es compara amb el conjunt de la inversió feta durant el mandat passat.(àudio)

Forns assegura que el subministrament a Sant Miquel de l’aigua d’ATLL està pendent d’un problema burocràtic derivat de la situació d’incertesa en la que es troba ATLL. (àudio)

Comentant les possibilitats que tenen els projectes que sol·licita Olèrdola per a obtenir subvencions del PUOSC, Joan Forns subratllava que tenen més probabilitats de finançament aquelles sol·licituds de recursos per a resoldre serveis bàsics, com podria ser el cas de l’arranjament de la xarxa d’aigua al carrer Wilson de Sant Pere Molanta. (àudio)

D’acord amb els criteris que guien la convocatòria, des del govern municipal d’Olèrdola es confia que el PUOSC recollirà les propostes plantejades des del municipi.

Escolta l'entrevista a Joan Forns, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions