Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola exposarà la seva experiència en telefonia IP en un taller de Localret

La telefonia per ones a l’Ajuntament ha suposat reduir costos, més eficiència i major capacitat de control d’incidències

divendres 04 març 2016

L’Auntament d’Olèrdola ha esta pioner en la implantació de la telefonia IP en l’administració local. A Catalunya pocs són els municipis de menys de 5.000 habitants que utilitzen aquesta tecnologia, basada en la transmissió de la senyal per ones i no per cable de coure. Per tal de conèixer el cas concret del municipi, el consorci Localret ha convidat a l’Ajuntament d’Olèrdola perquè protagonitzi una de les ponències que s’inclouen en el taller “La telefonia IP als ens locals”, programda pel proper dimecres 9 de març.

L’encarregat d’exposar aquesta experiència de l’Ajuntament d’Olèrdola serà Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola que ha seguit la implementació d’aquest mou model de telefonia. En la jornada s’exposarà com l’ajuntament, des del 2008, va iniciar la implementació d’un projecte d’antenes wi-fi municipals, facilitant així després la millora del servei als veïns i la interconnexió dels diferents edificis municipals.

Salvi Vendrell indica que el canvi respecte el model anterior ha estat substancial. S’han reduït costos de forma considerable, s’ha millorat en eficiència i es té una major capacitat de control de les incidències. El model també permet donar servei que beneficia a les escoles d’Olèrdola. (àudio)

Vendrell fa notar que a Catalunya són pocs els municipis amb el model de telefonia IP. En el cas d’Olèrdola, s’ha optat per arribar a acords amb un operador local que permet revertir l’actitud “bastant agressiva” que tenen les grans operadores respecte les administracions locals. Treballar amb operadors locals ha permès a l’Ajuntament disposar de projectes “que s’adeqüen al nostre territori i són molt més flexibles a l’hora d’oferir condicions més avantatjoses”.(àudio)

Gràcies a aquesta proximitat de l’operador i a que les antenes són de titularitat municipal, la capacitat de control és molt més superior si es compara amb el model que apliquen les grans operadores.(àudio)

Precisament en la jornada de dimecres a Localret també hi prendrà part Jordi Bastardas, responsable de XTA.cat (Xarxes de Telecomunicacions Alternatives) i impulsor de Wifi Penedès, empresa operadora al municipi.

El taller, a més de l’experiència d’Olèrdola, també comptarà amb l’aportació de l’Ajuntament de Sant Pere Pescador.

Localret és el Consorci local format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.

Document Actions