Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola facilita a la ciutadania més mitjans per reciclar amb la instal·lació de 5 mini deixalleries

Les mini deixalleries permeten recollir de manera selectiva fins a set productes diferents i es troben a Moja, Sant Pere Molanta, Sant Miquel, Daltmar i Can Trabal
La regidora de medi natural, Mireia Mancera, al costat de la mini deixalleria de Moja
La regidora de medi natural, Mireia Mancera, al costat de la mini deixalleria de Moja

dilluns 10 gener 2022

 

Les mini deixalleries són petites instal·lacions fixes ubicades dins de l'entramat urbà, en zones molt accessibles que permeten apropar el servei als ciutadans i facilitar la seva participació en la recuperació dels residus municipals. A Olèrdola, abans d’acabar l’any, es van instal·lar fins a 5 d’aquestes mini deixalleries que permeten recollir de manera selectiva fins a set productes diferents. És una actuació d’iniciativa municipal que busca fomentar el reciclatge i apropar el servei a la ciutadania, tal i com resumeix la regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera.(àudio)

Seguint els criteris recomanats de l’Agència Catalana de Residus, les deixalleries s’han instal·lat en punts de confluència de fàcil accessibilitat. A Moja, la mini deixalleria està instal·lada al carrer Sindicat, davant del Centre Cívic La Xarxa; a Sant Miquel d’Olèrdola a l’Avinguda Catalunya,  davant de l’Ajuntament; a Sant Pere Molanta al carrer Wilsons,  davant l’entrada escola; a Can Trabal a l’Avinguda Can Trabal , al costat de la parada de bus; i a Daltmar  al carrer Taronger, al costat de les escales que baixen a la pista poliesportiva. (àudio)

Cada mini deixalleria té 7 boques per als residus següents:

 

  • Bombetes halògenes i incandescents
  • Carregadors
  • Acumuladors i piles (boca gran)
  • Cartutxos d’impressora
  • Piles i bateries (boca petita)
  • Bombetes de baix consum i led
  • Aparells elèctrics i electrònics (de petit format)

Mireia Mancera assenyala que en un primer moment s’havia estudiat incloure també la recollida de fàrmacs, però es va descartar perquè la recepció dels medicaments correspon a farmàcies i farmacioles. La regidora de medi natural també indica que les mini deixalleries també compleixen la funció de cartellera perquè inclouen el recordatori de la recollida setmanal de mobles i andròmines, així com la recollida quinzenal de poda. Les dues recollides són gratuïtes i per utilitzar-les només cal trucar al telèfon 93 890 35 02.(àudio)

 Les mini deixalleries permeten recollir de manera selectiva aquests set productes diferents, especials, que requereixin un tractament particular per evitar efectes perjudicials en el medi ambient i en la salut de les persones. Són instal·lacions complementàries a la deixalleria fixa de referència a on periòdicament es traslladen els residus recollits a la instal·lació. La possibilitat de donar un tracte molt personalitzat als ciutadans les converteix en instal·lacions ideals per fer conscienciació ambiental. L’actuació segueix la línia de l’Ajuntament d’apostar per canviar els hàbits i per fer pedagogia de la importància “de reciclar, reaprofitar i consumir de manera responsable per cuidar el medi ambient”.

Escolta l'entrevista a Mireia Mancera, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions