Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola ha lliurat 4 nous compostadors domèstics a famílies del municipi

Les famílies que rebien els compostadors han participat en un taller de formació per utilitzar correctament aquest recurs
La sessió de formació es realitzava dimarts al local Rossend Montané de Sant Miquel
La sessió de formació es realitzava dimarts al local Rossend Montané de Sant Miquel

dilluns 27 juliol 2020

Dimarts de la setmana passada a la tarda, al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, es va fer un nou lliurament de compostadors casolans que l’Ajuntament d’Olèrdola cedeix gratuïtament a veïns del municipi. Abans del lliurament, les persones que rebien el compostador participaven en una sessió formativa per a poder fer correctament el compostatge casolà.

El taller el conduïa una tècnica del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat i es  basava en  explicar en què consisteix el compostatge, com s'ha de fer, quines dificultats poden presentar-se, així com recomanacions d’ubicació del compostador, entre altres.

Els assistents van participar activament en la sessió i van poder presenciar el muntatge pràctic d'un compostador en finalitzar la jornada formativa. Aquest any 2020 ja es van concedir 4 compostadors durant el mes de febrer i ara se sumen aquests quatre cedits la setmana passada. Des de 2010,  l'Ajuntament d’Olèrdola ha ofert més de 60 compostadors casolans a veïns del municipi, gràcies al suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Amb recursos com aquests compostadors, des de l’Ajuntament d’Olèrdola es persegueix l'objectiu de “reciclar part dels residus generats a nivell familiar per aconseguir un compost totalment vegà, de qualitat elevadíssima i contribuir a la reducció del CO2 i la nutrició dels nostres jardins i horts de manera ecològica”. Tal i com ha assenyalat la regidora de Medi Natural, Mireia Mancera, accions com la promoció del compostatge casolà busquen “potenciar la consciència social d' economia circular i sostenible des de la pròpia unitat familiar”.

Document Actions