Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola ha lliurat nous compostadors domèstics a famílies del municipi

Aquest 2020 s’han concedit 4 compostadors que es sumen als 59 que l’Ajuntament ha ofert des del 2010
Dissabte a Sant Miquel s'oferia una sessió de formació sobre l'ús del compostador
Dissabte a Sant Miquel s'oferia una sessió de formació sobre l'ús del compostador

dijous 13 febrer 2020

 

Dissabte al matí, al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, es va fer el lliurament dels compostadors casolans que l’Ajuntament d’Olèrdola cedeix gratuïtament a veïns del municipi. Abans del lliurament, les persones que rebien el compostador participaven en una sessió formativa per a poder fer correctament el compostatge casolà.

El taller el conduïa una tècnica del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat i es  basava en  explicar en què consisteix el compostatge, com s'ha de fer, quines dificultats poden presentar-se, què s'hi pot posar i què no, així com la ubicació del compostador, entre altres.

Els assistents van participar activament en la sessió i van poder assistir al muntatge pràctic d'un compostador en finalitzar la jornada formativa.Aquest any 2020 s'han concedit 4 compostadors que es sumen als 59 que l'Ajuntament ha ofert als veïns del municipi des de 2010.

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, destaca que “l'objectiu és reciclar part dels residus generats a nivell familiar per aconseguir un compost totalment vegà, de qualitat elevadíssima i contribuir a la reducció del CO2 i la nutrició dels nostres jardins i horts de manera ecològic”. Mancera posava l’accent que accions com la promoció del compostatge casolà busquen “potenciar la consciència social d' economia circular i sostenible des de la pròpia unitat familiar”.

Document Actions