Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i l’Espiga reben els resultats de la Fira Solidària de l'escola Rossend Montané

L’acte de lliurament dels aliments i taps de plàstic recollits ha tingut lloc aquest dimecres al matí a l’escola

dijous 06 juny 2013

En un acte fet aquest dimecres al matí, l’Ajuntament d’Olèrdola i la Fundació l’Espiga han rebut formalment els aliments i taps de plàstic recollits durant la 1a Fira Solidària de Manualitats, celebrada la setmana passada a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. L’acte ha tingut lloc al vestíbul de l’escola, amb la presència de tots els infants, i suposava la culminació d’un projecte dedicat a l’emprenedoria que ha implicat a tots els alumnes de l’escola durant aquest curs. La fira va restar oberta a tothom des de dimecres a divendres passat i oferia manualitats fetes pels alumnes amb materials reciclats. Aquestes manualitats es podien obtenir a canvi de “molantes”, una moneda social inventada per l’escola que s’aconseguia portant aliments i taps de plàstic al centre. La campanya de recollida ha estat un èxit que ha depassat les previsions més optimistes.actelliurament2.JPG

L’acte de lliurament ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, i de la regidora de serveis socials, Eva Ruiz, així com de la directora de l’escola Delta-L’Espiga, Natàlia Cabré. En l’inici dels parlaments, una representació dels alumnes de 6è l’escola va detallar que s’havien obtingut 153 quilos d’arròs, 193 quilos de farina, 53 quilos de llegum, 41 de sucre, 7 quilos de sal, 196 paquets de galetes, 465 pots de conserva, 83 litres d’oli o 193 litres de llet. Els alumnes de l’escola van subratllar que la fira havia estat tot un èxit i que els hi agradaria repetir-ho.

Natàlia Cabré va explicar que els taps lliurats per l’escola els alumnes de l’Espiga els classifiquen i els lliuren a una empresa que els recicla. Amb els ingressos obtinguts es poden adquirir materials com trcicles adaptats o material per fisioteràpia. Cabré destacava la implicació que havia notat per part de tothom en aquest projecte i recordava que a l’Espiga ara ja es recullen prop d’una tona de taps de plàstic cada setmana, provinents de les comarques del Penedès. (àudio)

Josep Tort va agrair la feina de l’escola i va valorar que la recollida “demostrava molt el que és el municipi”. L’alcalde indicava que aquests aliments es destinarien a famílies que ara passen per dificultats a Olèrdola.(àudio)actelliurament.JPG

La regidora de serveis socials, Eva Ruiz, es declarava també gratament sorpresa pels grans resultats de la recollida . Els aliments ara es classificaran en lots perquè, en les properes setmanes, arribin a les famílies ateses als serveis socials del municipi, tal i com ja es va fer durant el Nadal en una campanya llavors promoguda directament per l’Ajuntament.(àudio)

La directora de l’escola , Àngels Agramunt, posava l’accent en què el projecte ha estat rodó gràcies a la motivació dels alumnes i al treball de les mestres. Per Agramunt, un dels valors del projecte ha estat transmetre als alumnes que poden fer moltes coses pels altres sense diners.(àudio)

La positiva experiència fa que des de l’escola es plantegi donar continuïtat l’any que ve a la fira solidària, si bé podria fer-se en un format diferent.

Escolta les intervencions de l'acte de lliurament, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta les entrevistes a Natàlia Cabré, Josep Tort, Eva Ruiz i Àngels Agramunt, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions