Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola informa que les franges perimetrals públiques de protecció han estat netejades

En les parcel·les privades de les franges perimetrals l'Ajuntament ha requerit als seus propietaris la neteja
L’any passat es van finalitzar totes les tasques de neteja perimetrals en les franges públiques
L’any passat es van finalitzar totes les tasques de neteja perimetrals en les franges públiques

dimarts 04 abril 2023

L’Ajuntament d’Olèrdola informa que totes les franges perimetrals públiques de protecció contra els incendis han estat netejades . El contracte de neteja i conservació de les franges perimetrals públiques va ser adjudicat l’any passat  per garantir aquesta actuació allà on correspon. D’acord amb la normativa de prevenció d’incendis, aquesta neteja i conservació correspondria  a les dues urbanitzacions i a Sant Miquel d’Olèrdola.

L’empresa adjudicatària va fer de nou l’any passat la neteja de totes les franges de Can Trabal, Daltmar i Sant Miquel, mentre que aquest any 2023 tocaria el manteniment . Per  llei aquestes neteges s’han de fer de manera bianual o de manera que es mantingui durant els dos anys. L’Ajuntament d’Olèrdola , per tal de garantir que cada any  es fan actuacions en aquestes franges perimetrals públiques, va decidir fixar un calendari que permeti  fer un any de neteja a fons i procedir a fer en el següent  un manteniment d’aquestes àrees d’obligatòria neteja . D’aquesta manera es garanteix el compliment de la normativa en el perímetre que marca la llei, tant en les dues urbanitzacions com a  Sant Miquel d’Olèrdola.

Parcel·les privades

La part de les franges perimetrals que correspon als particulars han de ser netejades pels propietaris de les parcel·les.

L’Ajuntament informa que en alguns casos ha pogut localitzar els propietaris i els ha instat a complir amb les seves obligacions. En altres casos  no s’ha pogut localitzar adreça de notificació d’alguns dels propietaris, en el cas de la urbanització de Daltmar. Es dona la circumstància que en algun cas s’ha pogut localitzar el nom del propietari , però no es disposa d’una adreça de notificació o forma de contactar-hi. Això dificulta la primera de les actuacions necessàries per a que es procedeixi a la neteja d’aquests terrenys, com és la notificació al seu propietari.

Tot i les dificultats, des de l’Ajuntament s’han reprès actuacions perquè , en el cas de    que tots els intents de trobar una adreça de notificació o contacte d’aquesta persona siguin infructuosos, l’Ajuntament pugui procedir a obrir un expedient d’execució subsidiària. Aquest tipus d’actuació també es contempla en el contracte de licitació de la neteja i manteniment de les franges perimetrals. Per això es dotava d’uns diners per tal de que l’empresa adjudicatària procedeixi a netejar  totes aquelles parcel·les privades que, un cop feta la notificació pertinent, els seus propietaris no han fet la neteja que els hi pertoca. És  llavors quan l’Ajuntament pot procedir a fer la neteja repercutint totes les despeses al propietari.

Document Actions