Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola licita la millora de ferms i de senyalització dels camins municipals, per un import de 622.000 €

Durant el ple Juanma Samblás, regidor de via pública, exposava que s’actuaria en tots els camins de titularitat municipal
Imatge d'arxiu d'una actuació de millora al camí que uneix Moja amb Daltmar
Imatge d'arxiu d'una actuació de millora al camí que uneix Moja amb Daltmar

divendres 23 octubre 2020

 

Per via d’urgència, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts licitar les obres de millora dels ferms i senyalitzacions dels camins municipals. Comptant els dos conceptes, el concurs es licita per un import de prop de 622.000 €, dels quals la major part (538.000) es preveuen destinar a la millora de ferms. La licitació es va aprovar amb els vots a favor d’ApO, les abstencions de Marta Mestre i del PSC-Units, mentre que JxO i ERC votaven en contra.

Per exposar la inclusió  del punt per via d’urgència en el ple, l’alcalde, Lucas Ramírez, va assenyalar que el concurs que es convocava superava els 600.000 € i , en depassar el 10% del pressupost aprovat inicialment, s’havia d’aprovar per ple. També va fer notar que es portava tot l’any treballant en la proposta i es buscava poder fer la contractació de l’obra abans de finalitzar aquest any.

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme i de via pública, recordava que a finals del 2018 es va aprovar un projecte de reparació de ferms en diferents punts del municipi. Aquest projecte tenia quatre fases i la primera, la corresponent a la part del camí Rossend Montané que uneix el revolt de Mas Granell fins a Daltmar, ja es va completar durant l’estiu de l’any passat. El projecte que es licita, amplia aquesta planificació inicial incorporant recomanacions realitzades per un estudi de mobilitat elaborat per la Diputació, preveient també la millora de ferms en els polígons de Sant Pere Molanta i del Clot de Moja. Samblás resumia que aquest és un projecte més ambiciós que actuarà en la millora de “tots els camins de titularitat municipal”.(àudio)

La regidora no adscrita, Marta Mestre, es va abstenir. Mentre que els tres grups municipals del PSC-Units, Junts per Olèrdola i ERC, coincidien en assenyalar que el govern havia actuat amb “precipitació” a l’hora de traspassar la informació .

Joan López , regidor del PSC-Units, entenia la necessitat i urgència de les actuacions de millora en els camins, però lamentava aquesta “precipitació””, per afegir que no tenia cap problema en poder fer un ple extraordinari i urgent, sense remunerar, per aprovar aquest punt.

Mari Carme Villanueva, regidora de Junts per Olèrdola, també subratllava que eren necessàries actuacions de millora a l’eix Rossend Montané o en punts de l’interior del poble de Sant Miquel, però considerava que no podia aprovar una licitació quan la proposta la rebien poques hores abans del ple.  Villanueva indicava que el govern portava a ple aquesta licitació només  perquè passava dels 600.000 € i resumia que estava “d’acord en invertir, però no així” per la pressa en aportar la informació.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Fina Mascaró, assenyalava que en la informació enviada hores abans del ple no hi havia ni l’informe de la part econòmica ni de secretaria. Mascaró subratllava que calia invertir en millorar l’eix Rossend Montané però havien de votar en contra per no haver tingut tota la informació.

 

Document Actions