Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola manté avançades gestions per millorar la cobertura de telefonia mòbil al municipi

L’alcaldessa, Fina Mascaró, també assenyala que les actuacions per evitar concentracions il·legals de vehicles al polígon de Sant Pere estan validades pels mossos d’esquadra
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola

dijous 25 abril 2024

 

Millorar la cobertura de telefonia mòbil al municipi és un dels propòsits que s’ha fixat l’Ajuntament d’Olèrdola en l’àmbit de les noves tecnologies. Amb aquest objectiu, es disposa d’ un estudi que detalla mancances de cobertura  i avalua mesures per assolir aquesta ampliació de serveis. Per tractar-ho, aquest dilluns l’alcaldessa i regidora de Comunicació, Fina Mascaró, es reunia amb Marcel Escudé, cap de l’Àrea de Telecomunicacions digitals del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, l’alcaldessa assenyalava que s’havia plantejat la possibilitat des de la Generalitat de poder  “incentivar” a operadors perquè instal·lin al municipi la infraestructura necessària per a millorar de manera substancial aquesta cobertura. Mascaró es mostrava prudent però valorava que aquesta línia d’actuació “pinta bé”.(àudio)

En aquest àmbit de les noves tecnologies, cal destacar que una empresa contractada per l’Ajuntament ja està executant l’obra civil que ha de permetre als operadors instal·lar cable, seguint el recorregut de l’eix Rossend Montané,  de Sant Miquel a Sant Pere Molanta. L’Ajuntament manté avançades negociacions amb els operadors perquè utilitzin aquesta infraestructura municipal i ofereixin serveis de cable en punts d’aquest recorregut, com la Serreta o masies disseminades.

Aturar concentracions il·legals de vehicles

Durant l’entrevista a l’emissora municipal de ràdio, l’alcaldessa defensava la necessitat d’actuar al polígon de Sant Pere Molanta per evitar les concentracions il·legals de vehicles. Fina Mascaró exposava que, després de les mesures aplicades durant el mes de gener, ara s’han centrat a l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat. La situació va ser tractada en una reunió que aquesta setmana mantenia el govern municipal amb responsables dels Mossos d’Esquadra, incloent el mateix  director dels serveis territorials de la Conselleria d’Interior, Àngel Soteras; i el Cap de l’Àrea Bàsica Policial, Pere Plassa. Mascaró explicava que aquestes concentracions il·legals s’havien tornat a detectar al polígon de Sant Pere Molanta en les darreres setmanes, però amb un volum molt menys inferior que les registrades en mesos anteriors.(àudio)

L’alcaldessa explicava que les actuacions es fan amb el coneixement de l’associació de propietaris i “sempre validades pels mossos”.(àudio)

En un altre ordre de coses, Mascaró apuntava que al municipi entén que no seria necessari l’obertura al públic de piscines privades com a refugis climàtics perquè Olèrdola, en cas de requerir-se, disposa d’equipaments municipals climatitzats.

L’alcaldessa també traslladava el seu convenciment que la Setmana Cultural que es realitza per Sant Jordi es continuarà fent en els propers anys i posava l’accent en què l’Ajuntament havia d’aprofitar la diada “que és un dia de festa de la  cultura” per organitzar actes, com s’ha fet aquest 2024.

Fina Mascaró també ha avançat que la Trobada, que es realitzarà al Conjunt monumental els dies 18 i 19 de maig, manté el seu esquema amb alguna novetat important, com la interpretació al Conjunt monumental de l’obra “Projecte Mir”, amb música en viu.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions