Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola manté el propòsit d’implantar el sistema de recollida porta a porta a tot el municipi

La regidora de medi natural, Mireia Mancera, preveu que la nova recollida es podrà aplicar a urbanitzacions i barriades durant el 2021

dimarts 26 maig 2020

 

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, ha refermat el propòsit d’estendre el sistema de recollida “porta a porta” a tot el municipi. La mateixa regidora apuntava que la iniciativa de regalar bosses compostables a totes les llars d’Olèrdola per a la recollida de la fracció orgànica també té l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits en la gestió de residus entre la població del municipi que visqui en llocs on fins ara no hi ha aquesta recollida selectiva porta a porta.(àudio)

A Olèrdola hi conviuen dos models de recollida. El porta a porta a Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel, vigent des de juny de 2006. I el de recollida amb contenidors, present a les urbanitzacions, barriades i nuclis disseminats. L’Ajuntament havia planificat que el pas de tot el municipi al sistema de recollida porta a porta es podria produir aquest 2020, però el projecte s’ha demorat, tal i com assenyala Mireia Mancera.(àudio)

Mancera confia que l’estensió del porta a porta a tot el municipi es pugui produir durant el primer semestre del 2021.(àudio)

Una auditoria elaborada amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf assenyalava el 2018 que a Olèrdola es reciclava el 45% dels residus, quan 11 anys abans el reciclatge a tot el municipi representava el 56%. Llavors l’Ajuntament ja va valorar com a “preocupants” les dades i feia notar que s’estava lluny del 80% de reciclatge desitjable.

 A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

Document Actions