Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola obre convocatòria per a la cessió de 12 compostadors domèstics per a reciclar la fracció orgànica

Les sol·licituds es poden presentar fins el 30 de novembre. Fer autocompostatge dona dret a obtenir una bonificació del 15% de la taxa d’escombraries
Imatge d'arxiu d'un lliurament de compostadors a Sant Miquel d'Olèrdola
Imatge d'arxiu d'un lliurament de compostadors a Sant Miquel d'Olèrdola

dilluns 08 novembre 2021

 

Amb la voluntat d'oferir recursos per a facilitar el reciclatge, l'Ajuntament d'Olèrdola obre convocatòria per a cedir 12 compostadors casolans per a reciclar la fracció orgànica. Aquesta iniciativa dona continuïtat a les convocatòries realitzades des de l'any 2.010 per a incentivar l'autocompostatge. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, recordava que amb els compostadors domèstics es pot reaprofitar el 100% de la matèria orgànica i obtenir un adob d’alta qualitat per a horts i jardins.(àudio)

El compostatge casolà és un procés de transformació de les restes orgàniques de la cuina, l'hort i el jardí en compost, un adob natural d'alta qualitat que es pot retornar a la terra per fertilitzar-la i millorar-ne les propietats.

Mitjançant aquest procés, sense molèsties ni males olors, es poden reciclar prop de la meitat dels residus que es generen en una casa amb una activitat gratificant que permet obtenir un producte molt valuós per a les plantes de l'hort i el jardí.

L'Ajuntament d'Olèrdola, amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l'Agència de Residus de Catalunya promou aquesta pràctica al municipi amb la cessió de 12 compostadors casolans en aquesta convocatòria,  que es podran sol·licitar a l’Ajuntament fins el 30 de novembre. La convocatòria no està limitada a masies o urbanitzacions i qualsevol veí o propietari d’habitatge del municipi podrà optar  a rebre la cessió d’algun d’aquests compostadors.(àudio)

Els beneficiaris i beneficiàries obtindran la cessió d’un compostador domèstic per domicili, un cubell marró de 10 litres (per aquells participants que encara no en tinguin), un manual amb explicacions bàsiques sobre el compostatge, un remenador i l’assessorament i formació necessaris pel seu bon ús, amb el compromís d’un correcte manteniment i dedicació del material pel fi proposat.

Des de l’any 2010, l’Ajuntament d’Olèrdola ha cedit 69 compostadors. Els veïns d’Olèrdola que facin autocompostatge poden optar a una subvenció del 15% de l’import de la taxa d’escombraries. Aquesta bonificació és compatible amb el 25% de subvenció que es pot obtenir si es fa un ús regular de les deixalleries. Així, fent les dues pràctiques  es pot arribar a obtenir una bonificació del 40% de la taxa. (àudio)

Tota la informació per presentar la sol·licitud es pot obtenir en aquest apartat de la web de l’Ajuntament d’Olèrdola

Escolta l’entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions