Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola organitza pel dissabte 11 de desembre una visita gratuïta per barraques de pedra seca

El punt de trobada serà a les 10.30h , a l’aparcament de la Muntanyeta. Les inscripcions es poden fer al correu oldl.turisme@olerdola.cat

dimecres 01 desembre 2021

 

La Regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola organitza, pel proper dissabte 11 de desembre, una visita gratuïta a 7 barraques de pedra seca del municipi.

La visita la guiarà el Joan Domènech, del Centre Excursionista Penedès .El punt de trobada és l’aparcament de la Muntanyeta, a les 10.30h. Les inscripcions  s´han de fer al email : oldl.turisme@olerdola.cat i les places són limitades. Es prega puntualitat i s´aconsella portar calçat esportiu. La visita té una durada de 2  hores , amb un recorregut de 7 km.

Des de l’Ajuntament es recorda que el grup de pedra seca del Centre Excursionista Penedès ha netejat i reformat forces barraques de pedra seca del municipi. El motiu de la visita és donar a conèixer aquesta tècnica constructiva  recuperada. Els autors de la reforma de les barraques explicaran el  seu treball i l' art de la pedra seca ,que és Patrimoni de la Humanitat.

La visita també és “un viatge al passat” perquè representa una manera de viure dels nostres avis i besavis, al bosc, a la vinya, quan  les barraques eren refugi de tempestes, fred i pluja.

Les barraques de pedra seca  que es podran visitar van ser construïdes a finals del segle XIX.   

Per donar a conèixer aquest patrimoni l’Ajuntament d’Olèrdola organitza anualment, des del 2016, visites per les barraques  de pedra seca del municipi. Aquesta ruta de barraques va ser tema d’un reportatge emès per Penedès TV.

Document Actions