Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola organitza un taller de teatre social per dimarts 27 de desembre a Moja

L’activitat s’ha programat al Local Nou, és gratuïta i s’adreça especialment a adolescents i joves

dimecres 21 desembre 2016

Teatre crític al servei de la transformació social. Així es podria resumir la filosofia de l’anomenat  teatre social,inspirat en el brasiler “teatre de l’oprimit”. Si voleu conèixer en què consisteix aquesta compromesa pràctica escènica,  teniu l’oportunitat de participar en un taller gratuït organitzat per l’Ajuntament d’Olèrdola. Serà el proper dimarts 27 de desembre, a partir de les 10 del matí, al Local Nou de Moja.

La sessió serà conduïda per “Nus, teatre i acció social”. Ells mateixos expliquen que en aquests tallers “es mostra una obra de teatre, en què es presenten diferents situacions que acaben amb una crisi o una situació d’opressió”. En un segon moment “es passa el protagonisme a les persones del públic, que esdevenen espectactrius”. Així, participaran de manera activa en el debat i tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari, substituint un actor o actriu, per a provar noves idees o estratègies, possibles solucions als problemes que té el personatge que encarnen. La resta de personatges reaccionaran davant les propostes de l’espectactriu. El propòsit és que l’activitat  “es converteix en un assaig col·lectiu per a l’acció real, una forma de transformar la realitat des de la possibilitat de provar”.Tània Herrera, treballadora de l’Ajuntament d’Olèrdola que substituirà temporalment a la tècnica de cultura, ens resumia que el taller es basa en la implicació activa de l’espectador en la resolució de les situacions que es plantegin en l’obra.(àudio)

L’activitat està adreçada a joves i adolescents especialment,  però és oberta  tothom.(àudio)

Miriam Mulinari, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola, explicava que aquest recurs arriba a Olèrdola gràcies al suport de la Diputació, en el marc de les propostes que s’ofereixen als municipis el 25 de novembre, dia Internacional de lluita contra la violència masclista.(àudio)

L’activitat es preveu realitzar fins a la una del migdia. Per inscripcions i informació, les persones interessades es poden adreçar al correu electrònic serveijove@gmail.com o bé trucar al telèfon 93 890 35 02

Document Actions