Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola organitza una sortida al Puig de l’Àliga pel dissabte 9 de desembre

La sortida s’ha fixat a les 10:30h, des de l’aparcament de la Zona Esportiva de Daltmar

dilluns 27 novembre 2017

Dins les Rutes pel Patrimoni del municipi, la Regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola organitza una caminada per a visitar el Puig de l’Àliga i els seus entorns. L’activitat s’ha programat el dissabte 9 de desembre, amb sortida des de l’aparcament de la zona esportiva de Daltmar, a les 10.30 del matí.La inscripció és gratuïta i es pot fer, fins el 5 de desembre, a l’adreça de correu electrònic oldl.turisme@olerdola.cat, o bé trucant al telèfon de l' Ajuntament, el 93 890 35 02.Puigdelliga.jpg

El Puig de l’Àliga, amb 464 metres, és el cim més alt d’Olèrdola. Amb el guiatge de Joan Domènech, del Centre Excursionista del Penedès, es visitarà el Pouet ,lloc de parada on bevien els ramats que feien la transhumància de Vilanova cap a les muntanyes. Allà també es podran apreciar les restes d' un forn de calç  de pocs úsos  i veure el marge llarg de pedra seca. A dalt del cim del Puig de l' Àliga es podrà contemplar la Creu que els vilanovins de l' AIE Talaia van col.locar el 6 abril 1964, així com  un vèrtex geodèsic. Des del cim del Puig de l’Àliga, els visitants es desplaçaran  fins el Turó de les tres partions, punt de confluència dels termes de  Canyelles, Castellet i Olèrdola,que es troba a 400 metres del Puig de l' Àliga.

La del proper dissabte 9 de desembre és la darrera de les rutes pel patrimoni d’Olèrdola que es convoquen aquest 2017, després de les visites fetes a l' església del Sant Sepulcre, a les Balmes de la Vall,al Pla dels Albats , Moja, i les barraques de pedra seca.

Document Actions