Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola participa en un programa d’atenció a la soledat no desitjada de persones grans

Marian Buta també anuncia que ja es comença a preparar la Festa de l’Esport per reconèixer a esportistes i entitats del municipi
Marian Buta, portaveu del grup municipal d'ERC i regidor d'esports, sanitat i serveis socials de l'Ajuntament d'Olèrdola
Marian Buta, portaveu del grup municipal d'ERC i regidor d'esports, sanitat i serveis socials de l'Ajuntament d'Olèrdola

dimecres 10 abril 2024

 

L’Ajuntament d’Olèrdola participa en el programa “Nexes” que promou la Diputació de Barcelona amb el propòsit d’atendre la soledat no desitjada de persones grans. Així ho ha anunciat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola el regidor de serveis socials, Marian Buta, que detallava que el programa comporta la visita d’un/a professional de l’àmbit social al domicili de la persona gran per conèixer el seu context, i per valorar la necessitat i l’interès per participar en el programa. També s’oferirà suport personalitzat per facilitar la participació en activitats de la comunitat i la vinculació amb l'entorn ,amb  l’acompanyament de voluntariat, així com activitats organitzades pel programa NEXES, específiques segons els interessos de les persones visitades. Aquest programa també contempla el seguiment professional de les persones incloses en el programa per valorar-ne l’evolució i per ajustar la resposta a les necessitats, de manera coordinada amb els serveis socials municipals.

Marian Buta indicava que el primer pas és detectar persones amb soledat no volguda.(àudio)

Festa de l’Esport

En un altre àmbit de coses, en la seva qualitat de regidor d’esports, Marian Buta confirmava que l’Ajuntament ja ha començat a preparar la Festa de l’Esport del municipi. Es preveu celebrar a inicis de la temporada vinent i pretén ser un acte de reconeixement a esportistes i entitats del municipi.(àudio)

El regidor d’esports també ha anunciat que des d’Olèrdola es participa en el programa “Aventura blava” , promogut per la Federació Catalana de Vela”, que facilita a alumnes de 4t de primària poder fer el seu bateig de vela.

Durant l’entrevista, Buta també indicava que el projecte executiu de la coberta de la pista poliesportiva de Moja està en exposició pública fins el 2 de maig i que el de substitució de la gespa artificial del camp Els Pins, fins el 16 d’abril.

Buta assenyalava que no tenia cap sentit moure la pista i fer-la “a no sé on” i subratllava que el projecte ha estat tractat amb professionals i respon a una demanda de la ciutadania perseguida des de feia molts anys.(àudio)

El regidor d’esports recordava que el projecte de substitució de gespa incorpora millores  a la instal·lació, com el sistema de reaprofitament de l’ aigua i la col·locació de tanques d’accés.

Escolta l’entrevista a Marian Buta, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions