Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posarà totes les facilitats que siguin possibles per a poder votar l’1 d’octubre

Satisfacció d’ERC i PDeCAT després que l’alcalde reiterés en el ple el compromís del govern d’ApO amb el dret a decidir

divendres 28 juliol 2017

L’Ajuntament d’Olèrdola està fermament compromès amb el dret a decidir i posarà totes les facilitats que siguin possibles perquè a Olèrdola es pugui votar l’1 d’octubre. Així  s’expressava l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, responent en el ple de l’Ajuntament  d’aquest dimarts a una pregunta del PDeCAT  sobre la posició del govern municipal davant la convocatòria anunciada de referèndum pel proper 1 d’octubre.

El pronunciament de l’alcalde en el ple d’aquesta setmana suposava reiterar la posició que ha expressat en diverses ocasions el govern municipal sobre la necessitat de defensar el dret a decidir. El mateix Lucas Ramírez participava el passat 1 de juliol en l’acte convocat per l’AMI i l’ACM per a expressar el suport del món local al referèndum. L’alcalde d’Olèrdola assenyala que recolzar el dret a decidir és una qüestió de democràcia i subratllava que des de l’Ajuntament es donaria tot el recolzament que sigui possible.(àudio)

La regidora portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró, en declaracions a l’emissora de ràdio municipal, manifestava que “no esperava menys” de l’alcalde i feia públic que va felicitar a Lucas Ramírez per participar en l’acte de l’1 de juliol.(àudio)

Josep Sánchez, portaveu del PDeCAT, declarava que li agradava molt la predisposició mostrada per l’alcalde.(àudio)

En el torn d’informacions de les regidories, així com en l’apartat de precs i preguntes del ple de dimarts, es van poder escoltar moltes altres  informacions d’àmbits municipals ben variats. En esports, el regidor Pere Sadurní  responia a la insistència del PDeCAT i exposava que “en dies, no setmanes” el Sant Miquel d’Olèrdola Club de Futbol podria accedir plenament a les instal·lacions del camp d’El Bosquet,  després del requeriment fet a La Plana Rodona perquè retirés el seu material. Sadurní també exposava que s’havien reduït els usos de manera proporcional al camp de gespa d’Els Pins a tots els clubs, llevat de l’A.E Moja, per necessitats de manteniment. El regidor va traslladar la reflexió de “si és necessari tenir tants equips” i expressava que els hi agradaria que hi hagués més participació de nens i nenes del municipi.

Ja en l’àmbit de la regidoria de patrimoni, Pere Sadurní informava que pel proper 30 de setembre s’estava preparant una nova ruta pel patrimoni d’Olèrdola per visitar el Pla dels Albats.

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, apuntava l’imminent inici dels treballs tant a l’edifici de Correus a Moja com per a fer el carril de vianants i bicicletes de Moja a Vilafranca. També recordava la realització de les obres de la primera fase a l’aparcament públic de davant de l’escola Circell.

La regidora de cultura , Arantxa Torres, feia notar que ja s’havien pagat subvencions a entitats de cultura.

A preguntes d’ERC el govern va respondre que la fotografia de l’exalcalde Josep Raventós Valldosera es preveia penjar al saló de sessions en el següent ple ordinari. També es comprometien a preguntar al CatSalut quan reobriria el consultori de Sant Miquel. Des del govern també  s’expressava que el contracte  de l’ús privatiu de la zona esportiva de Daltmar s’havia signat amb dues persones físiques. Igualment, a preguntes d’ERC es va aclarir que no s’havia aixecat la suspensió de llicències d’obra nova a les urbanitzacions, preo sí que se seguien donant llicències per piscines i ampliacions. També s’anunciava  que el projecte definitiu i ampliat de les obres de reforma del nucli antic de Sant Miquel entrava aquesta setmana a l’Ajuntament, després dels problemes perquè responguessin aviat les companyies de subministraments de serveis.

Després d’un prec d’ERC, es va exposar que les convocatòries de treball a l’Ajuntament s’anunciarien de manera més accessible des del web municipal, però també a la ràdio, a les cartelleres municipals i al butlletí. ERC també va fer un prec perquè es pogués habilitar un pas per passar a peu un pont que creua la c15, prop de Sant Miquel, per seguir la ruta del vi. A Instàncies d’ERC, també s’apuntava que s’avaluaria la instal·lació d’un hidrant entre la benzinera i El Bosquet a Sant Miquel.

Entre altres qüestions, el PDeCAt va preguntar al govern per la neteja de la zona de Daltmar , la teleassistència  i l’IBI d’autopistes. El govern va respondre que es treballarà perquè a les ordenances fiscals del 2018 s’inclogui el cobrament de l’IBI a l’AP7. També s’assenyalava que s’estava a expenses de la Diputació per a calcular l’import de la teleassistència, un cop fet a l’Ajuntament un canvi de tècnica i reforçar administrativament els serveis socials. PDeCAT va reclamar, d’acord amb una instància presentada per veïns, la neteja de franges perimetrals a Sant Miquel. El govern exposava que es va redactar el projecte de neteja i per aquest 2017 es va preveure la despesa, però ara els treballs no es poden fer fins passat el període de prohibició que impedeix fer durant l’estiu aquestes tasques al bosc. El PDeCAT també va contrastar la informació que distribuïa l’Ajuntament sobre la necessitat de prevenció del mosquit tigre amb la situació de la piscina municipal de Daltmar. El govern informava que des d’aquesta setmana s’havia buidat i netejat la piscina. També responent al PDeCAT, el govern es comprometia a traslladar tota la documentació relativa a l’adjudicació de la zona esportiva.

El ple finalitzava amb les crides de l’alcalde a participar en les festes majors del municipi, recordant que aquest cap de setmana se celebraven les de Moja i Can Trabal i també tenia lloc la romeria del Rocio d’Olèrdola.

Document Actions