Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola presentarà al·legacions informant desfavorablement del projecte de MAT

L’alcalde destaca l’elevat impacte que tindria el projecte al municipi, especialment la subestació projectada a l’espai de l’antiga bòbila de Cal Sogas
L'alcalde, Lucas Ramírez, ha confirmat la presentació d'al·legacions al projecte
L'alcalde, Lucas Ramírez, ha confirmat la presentació d'al·legacions al projecte

dilluns 06 setembre 2021

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha confirmat que els Serveis Tècnics municipals estan preparant al·legacions per informar desfavorablement del projecte de línia de molt alta tensió(MAT). L’alcalde resumeix que aquesta gran infraestructura tindria un gran impacte visual i mediambiental en els gairebé 6 quilòmetres de traçat que inclou pel municipi. De manera especial, un dels punts de major impacte es produiria amb la construcció d’una subestació de la línia a prop de la zona natural de l’antiga bòbila de Cal Sogas, un espai on s’ha generat un ric ecosistema a l’entorn del pèlag de La Saulonera. L’alcalde recordava que l’Ajuntament ja havia començat a treballar per garantir la protecció d’aquest espai.(àudio)

Altres afectacions de la MAT a Olèrdola subratllades per l’alcalde és al Castellot de la Barquera, un  element d’interès patrimonial; així com el pas de la línia entre Els Pins de Moja i Mas Granell. L’alcalde també  destaca l’afectació que comportaria el pas de la MAT per la finca municipal de La Muntanyeta; així com el pas de la línia entre Sant Miquel i la Serreta, o bé la seva proximitat amb Can Torres i per masies del municipi. De realitzar-se, la  MAT suposaria la construcció de 17 torres d’alta tensió a Olèrdola.

En conèixer la publicació aquest mes d’agost del projecte, l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha coordinat amb la resta de municipis de l’Alt Penedès afectats. A través del Consell Comarcal s’han presentat al·legacions conjuntes per evitar el projecte, que s’han afegit a les realitzades des dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.(àudio)

Després de realitzar-se aquestes al·legacions conjuntes, les al·legacions que presentarà pròpiament  l’Ajuntament tindran un caràcter més específic, detallant l’elevat impacte que de realitzar-se tindria a Olèrdola la MAT. Lucas Ramírez resumia que volien primer “aturar aquest cop”, assolint una pròrroga per a poder presentar al·legacions,  i després fer “el que faci falta” per evitar el projecte.(àudio)

L’alcalde participarà aquest dimarts a Reus en un acte conjunt de rebuig al projecte de MAT.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions