Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola preveu aprovar aquest mes d’abril un programa d’ajuts per fomentar el lloguer assequible

Es preveuen ajuts per a tràmits i obres en habitatges buits, així com subvencionar la diferència entre el preu assequible i el de mercat
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dijous 18 març 2021

 

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha confirmat que s’estan enllestint les bases de la convocatòria d’un programa d’ajuts per a fomentar al municipi l’accés assequible a habitatge de lloguer. Tal i com resumia l’alcalde en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, les bases de la convocatòria contemplen l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació d’habitatges. També s’atorgarien ajuts per a tramitar la Inspecció Tècnica d’Edificis, la Cèdula d’Habitabilitat i el Certificat Energètic, així com la possibilitat de compensar la diferència entre el lloguer mig i el lloguer assequible. (àudio)

L’alcalde assenyalava que en les bases no s’entra a intervenir en el preu de mercat, sinó que tenen per objectiu incentivar que els propietaris d’habitatges buits posin els seus immobles en règim de lloguer a uns preus assequibles.(àudio)

La convocatòria de subvencions la preveu aprovar el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola durant la primera quinzena del mes d’abril. Les bases concreten una de les principals línies d’intervenció del Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge d’Olèrdola, que es va presentar a finals de novembre de 2019 amb el suport de la Diputació de Barcelona. Lucas Ramírez assenyalava que per a definir aquesta convocatòria s’ha partit de la realitat del municipi, un cop detectats propietaris que estarien predisposats a participar-hi.(àudio)

Abans de traslladar la proposta a l’aprovació del ple, aquest programa d’ajuts ha estat tractat amb tots els grups municipals de l’Ajuntament d’Olèrdola. L’alcalde també feia notar que aquest programa d’ajuts dona continuïtat a les actuacions realitzades durant els darrers anys per part de l’Ajuntament d’Olèrdola per afavorir l’accés a l’habitatge. Entre aquestes actuacions ha assenyalat el funcionament a Olèrdola de l’Oficina d’Habitatge o la signatura de contractes de masoveria a Moja en tres habitatges.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions