Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola preveu convocar tres processos de participació aquest 2019

Un dels tres processos es dedicarà a decidir els usos de la zona del Bosquet de Sant Miquel
La previsió és que el procés de participació pugui començar entre febrer o març
La previsió és que el procés de participació pugui començar entre febrer o març

dilluns 14 gener 2019

 

Segons ha avançat l’alcalde, Lucas Ramírez, aquest 2019 l’Ajuntament d’Olèrdola preveu convocar tres processos participatius per a que la ciutadania decideixi en tres projectes. Entre les propostes,  s’inclou sotmetre a la consideració dels veïns de Sant Miquel tres propostes diferents per a que triïn el futur del Bosquet. L’àmbit de decisió inclourà l’emblemàtica zona de pins que marca l’entrada del poble venint des de Vilafranca, així com l’espai del camp de futbol i el seu entorn.

Els altres dos processos participatius que es preveuen fer aquest 2019 són la reforma de la rambla Pau Casals de Moja i la segona experiència de pressupostos participatius per a decidir el destí d’una partida de 80.000 € en inversions.(àudio)

 En el cas de la Rambla Pau Casals, el propòsit és el de poder aprovar el projecte definitiu aquesta primavera. Pel procés de pressupostos participatius, es preveu seguir el reglament ja utilitzat el 2018, limitant les propostes d’inversions a les que siguin de competència municipal i no suposin una posterior despesa afegida de manteniment. La voluntat apuntada per l’alcalde és, d’altra banda, que el procés de participació del Bosquet es pugui començar durant el mes de febrer o març.

Lucas Ramírez posa l’accent en la importància d’oferir a la ciutadania instruments per a que “tingui poder de decisió”.(àudio)

Des de l’Ajuntament també s’ha fet notar que els processos de participació convocats fins ara han anat tenint una implicació creixent de la ciutadania.(àudio)

En aquest mandat municipal, des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’han convocat processos de participació per a definir el nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta, decidir el destí d’una partida de 80.000 € del pressupost de 2018 i els usos dels espais rehabilitats de l’edifici municipal de la plaça de l’Església de Moja, on està ubicat l’oficina de Correus. També s’han realitzat processos de participació acotats als veïns més directament afectats en projectes com el de la reforma de la plaça Ametller de Moja i es va realitzar una primera sessió de participació dedicada a definir els eixos de la reurbanització de la rambla Pau Casals.

Galeria d'Imatges

Bosquet1.JPG

Document Actions