Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola preveu establir un nou sistema d’atorgament de subvencions

Les bases del nou model es preveuen aprovar de forma consensuada durant aquest 2016

divendres 19 febrer 2016

Tal i com ja es va assenyalar en una jornada formativa adreçada a les entitats convocada el passat mes de desembre, l’Ajuntament d’Olèrdola preveu canviar el sistema d’atorgament de les subvencions municipals per adaptar-se a la normativa. El nou sistema es preveu aprovar durant aquest 2016  per començar-se a aplicar el 2017.

La tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola , Miriam Mulinari, recordava que el ple de l’Ajuntament ja havia aprovat el pla estratègic per l’atorgament de subvencions, on es fixen els criteris generals que ara caldrà concretar. Les entitats hauran de presentar un projecte i a partir de la puntuació que rebin tindran la subvenció . Aquesta manera de procedir suposa un “canvi radical” respecte l’actual sistema d’atorgament, atès que ja no s’aprovaran en els pressupostos municipals subvencions directes a entitats sinó partides globals que seran distribuïdes en funció  del compliment d’aquest projecte que presentin les entitats i d’acord amb les bases.(àudio)

El canvi suposa “un moviment molt important, que afecta el funcionament de l’ajuntament”. Ës per això que la modificació es vol fer de forma progressiva, sense precipitacions i que la decisió sigui presa amb la participació dels agents implicats, incloent la participació activa de l’oposició.(àudio)

Mulinari resumia que un dels propòsits  és que les quantitats de les subvencions s’adeqüin als projectes presentats i a la realitat de l’activitat feta per les entitats, amb el propòsit de fer que la concessió sigui “el més transparent possible”.(àudio)

D’altra banda, les entitats tenien temps fins aquest 31 de gener per a presentar la documentació  acreditativa de la subvenció de 2015. Un canvi en la tramitació que cal complir per a comunicar a l’estat les subvencions que concedeixen els ajuntament pot fer que l’ingrés de les subvencions a les entitats no es pugui produir amb la immediatesa que desitjaria l’Ajuntament.

El servei de "Ràdio a la carta" no s'actualitza temporalment

Document Actions